其實幾錢車程啲的士狗先會鐘意???

603 回覆
3475 Like 13 Dislike
屌你 我以為只係我錯覺或者咁啱撞到好人
唔係鬧你
但關我事咩
我俾錢放便自己
理撚得你
實好架
你睇下朝早條的士龍幾場就知點解態度好
疫情後我樓下朝朝都有廿部排隊
重有臨打風個陣d的士重撚閪
有錢我唔搭私人飛機
試過有一次入貨櫃碼頭,完全冇巴士小巴到
要搭的士入,咁我目的地喺「XX停車場」入面
但「XX停車場」喺成個貨櫃碼頭都有,分開咗唔同地段
隻的士狗自己喺我上車之後貪心,喺Call車App接定客先
之後趕時間喺是但一個眼見嘅「XX停車場」叫我落車
我落車先發現根本唔係我嘅目的地
最後我要大熱天時,行多半個鐘去返我個目的地

又有一次,搭完車要畀錢,咁佢咪錶有三毫尾數
咁我又有散紙包,咪摷畀佢囉,摷完畀佢,佢話唔收都冇嘢
我半個身落咗車之後佢就話「個幾毫子,畀乞衣咩」之後立即加速走
條撚樣想收齊頭數五入,見我冇畀就屌鳩我
佢走慢啲真係逼佢收咗個三毫佢,唔收就報狗
你架私人飛機都幾細吓
佢哋淨係想你由尖沙咀去九龍灣
易有下一轉客
塞多兩塞又禾味

以前朝早港島東去九龍東
架架都話唔過海
揀客揀到
本身都已經有過海費啦
使唔使我私人墊多廿蚊畀你回程丫乞衣
淨係想喺個固定範圍度揸
走去揸綠的啦你老味
搭的士都搞到好似打cold call咁逐架撞

不如所有的士都加塊顯示板
過海嘅就顯示過海
試過二百幾蚊
半個鐘車程
都比說話我聽
個個都係去機場就最滿意
短加長減
紅的入到新界又難搵單出番九龍
所以紅的好多聽到入大西北嘅長途都會屌鬼
屌你老母啦 大撚把司機呢到唔撚去果到唔撚去
唔撚係嘅話你估我好想問咩
rap左出黎
試過凌晨四點左右 喺屯門返元朗 架架綠的唔係有客就係冚旗 跟住有架紅的過嚟問我上唔上車 而家難截車呀 平時畀開幾多畀幾多咁 一路上勁好傾 程車應該七八十 佢淨係收我六十 好好人
紅的喺新界好難有客 佢醒目識做呢水
塞車都算 我趕時間嘅都情願行
上次我趕時間搭的士係銅鑼灣入跑馬地
個dc9叫我係另一個位落自己行
我話我地趕時間唔想行 比佢屌返轉 話我行兩步都唔得

最大問題係班dc9聲大夾惡
果次係繁忙時間出觀塘
冇乜點塞
個啊伯一路幾好傾
言談間帶左一句'其實揸咁遠我,我都冇得賺'
我心諗半個鐘二百蚊都怨
的士狗個腦諗乜
佢有生意做 我又有車搭 WinWin啦
覺得自己好醒定好串?
Call 的士台
講明point A 去 point B,無加錢
如果有的士覆你機
佢就係最滿意果個
所以大家用多d 黃的
tama taxi 巴絲go
黃司機次次都好禮貌
咪撚就係
唔係要幫班的士狗諗埋我目的地方唔方便佢接下張單下話

講得好中
短程十分鐘內又嫌三嫌四賺得少
中程佢老母就話唔就腳接唔到下張單
過海又話遠
屌佢老母我坐Uber van仔算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞