連登J-POP音樂討論區5

1001 回覆
10 Like 8 Dislike
都已經唔係以前既YUI啦
早排上過music station唱cherry已經唔係以前隻feel, 仲要唱之前播埋以前既LIVE就更加有比較
唔知係佢變左定我變左
佢而家d 歌我都麻麻地
有fd 話 aimyon is the new YUI
I chose X Japan to be my guitar and vocal teacher.
係wo 竟然無今年都好活躍既BiSH
不過我對紅白無興趣
最多人關注似乎係 AKB 連續 12 年入選後第一次落選

然後仲有︰
IZ*ONE、YOASOBI、緑黄色社会、back number、米津玄師、RADWIMPS、Mrs. Green APPLE、King Gnu、藤井風、Creepy Nuts、クリープハイプ

呢堆都冇
依堆好多都未到爆紅
izone已經收皮好耐
同埋你要知道唔係每一個人都真係將紅白睇得咁重要
爆紅嘅意思應該係平時唔多留意音樂界嘅人都知道佢地嘅存在
如果係咁樣 呢度好多都未算係
都係
同埋 AKB 可能都真係沒落
咁我會覺得 DISH// 唱「猫」係應該入選既
算紅到街知巷聞
抖陰影響力真係好撚大
48基本上由46開始紅就已經沒落
唱片公司分餅仔,拎到塊餅俾邊個,雙方都同意咪得
而家ONE OK ROCK都好紅 但係確實唔係主流market會keep住聽嗰種
好紅又非主流,會唔會有啲矛盾?
而家ONE OK ROCK好似淨係做幕後咁
milet有隻都係佢地提供
意思即係dome/arena tour都可以年年搞 但係排行榜嗰啲就甚少見到佢哋
佢哋乜節目/綜藝/電台都唔上平時冇tour嗰時冇人知佢哋做咩
Milet嗰幾首都剩係由結他toru製作 其他繼續深潛
應該係唔請得 J家封殺咗taka
咁多年嚟剩係上過monster rock
最大驚喜係milet
最失望冇YOASOBI
希望下年有Uru 同 YOASOBI
sony 無晒位 要推個隊咩zi u
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞