連登J-POP音樂討論區5

1001 回覆
10 Like 8 Dislike
見佢哋最近好似都單獨發展
上個POST講過既Uru new single終於有直送
香港fans 聯想佢做汪阿姐,改咗做親切啲叫法
https://youtu.be/zO5Wfcej2zU

罪大目前兩大女王(應該係)crossover
會唔會有完整版?
好期待首歌完整版
Uru終於俾人捉住出嚟sale嘢
三個都係我鍾意既歌手

JUJU新碟第7
賣得好過美嘉, Sony 轉谷JUJU都正常
不過今年LiSA都好勁, 新實體單曲連續2星期第一, 幾多女歌手恨都恨唔到

今年暫時專輯賣得的日本女歌手有 愛繆,JUJU, Uru, LiSA, milet, MISIA, 森口博子
大部份都係Sony

等睇12月大戰 松任谷Vs中島美雪Vs Mr Children
Me too
Uru 振り子 Spotify已經有得聽
呢隻真係好好聽
但係比想像中短
超開心, WANDS新碟首日第二
又係LiSA上the first take索尼真係開盡Turbo推佢。
https://www.youtube.com/watch?v=_I1Q4VeyoDE
我睇完呢個MV, 我覺得自己戀愛了,,,,MIX真係無敵
我唔識唱歌技巧。但聽講過西野加奈唱歌嘅方法係傷喉嚨,會好似周杰倫咁玩殘咗把聲;LiSA係比較正式嘅關閉唱法,同GEM 係同一種,正常唔會傷聲。

Source:
https://home.gamer.com.tw/creationDetail.php?sn=2543600
未諗掂買初回定通常盤好
個新look正到痴線
桑田佳祐 [I love you – Now & Forever] 30隻精選專輯, 真係掂!!!
除咗有一直聽開嘅“悲傷的心情 悲しい気持ち Just a man in love (古巨基: 藍天與白雲)”, “月 Tsuki (張學友, 翻唱唔記得乜名), ”“ 明天好天氣 明日晴れるかな”, “聽風的詩篇 風の詩を聴かせて”, 買咗專輯後慢慢聽, 真多正料 (以前只係youtube散件咁聽)
 2-6 “其實是可怕的愛與羅曼史 本当は怖い愛とロマンス”
 2-4 “再見了 君にサヨナラを”
 2-9 “明へのマーチ Marching Towards Tomorrow”
 2-15 “獻給心愛的人之歌 愛しい人へ捧ぐ歌”
 1-10 “白色戀人們 白い恋人達”
 1-13 “可愛的蜜娜 可愛いミーナ”
 1-9 “破浪強尼 波乗りジョニー”
 1-3 “會有那麼一天 いつか何処かで (I Feel The Echo)”
 1-6 “午夜的Dandy 真夜中のダンディー”
 1-8 “祭典之後 祭りのあと”
 2-13 “100萬年的幸福!! 100万年の幸せ!!”
 2-8 “Mr.Moonlight 月光の聖者達”
 2-1 “Darling ダーリン”
etc etc......

Why not all?
岩岩Uru已經both左次
下一隻要二選一喇
其實我都勾結緊 初回個涵正啲但係通常盤封面靚啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞