連登J-POP音樂討論區5

1001 回覆
10 Like 8 Dislike
叻仔!
藤井風終於有劇集主題歌
見到啦 9號
有無人有聽SIRUP? 佢琴日在twitter like咗關於香港的post
ayu 3月出A BALLAD 2
https://avex.jp/ayu/news/detail.php?id=1088577

有冇機會賣過十萬
Live 好好, except 係imitation rain 開始果陣 server down 左,冇左半首(第二場) :(
1ST入面 最like uyamuya 同 ST
冇 一半就差唔多
我未收碟唔sure
但應該係上個網到dl lock screen/wallpaper
可以揀電話/電腦size(用咩device dl就係咩)
全一種→買2隻就有哂2個size

詳情可以睇返呢到↓
https://www.sixtones.jp/news/128/
YOASOBI成隻碟都係尾段轉key
依家每出新歌聽到2/3都會諗係咪又轉key 點知次次都真係咁
講真ikura飛起ayase好過啦
ikura 靠佢自己d 歌紅唔起啦
今期Utage主題係令和熱門歌,搵一班歌手cover近年既歌。
簽sony自然有人幫佢搞掂架啦
好單一

ikura 唱腔上變化都唔係好多,好在live 都幾穩

講起紅白個日睇Official髭男 對i love... 先嚇死我
又低key 又大抖氣聲
屌屌
其實除左尾段升 key 係一樣之外
其他都好出色
夜驅爆紅唔講啦
新既怪物用電音撞落去都好出色
咁都仲要屌
咩編曲家咁巴閉?
有冇人鐘意ケツメイシ?
連登仔
聽過 N 年前 Sakura 一隻咁多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞