連登J-POP音樂討論區5

1001 回覆
10 Like 8 Dislike
佢地同色情塗鴉一樣,全部單曲得一首入唔到週榜TOP 10

Sony算唔算仲捧佢地
呢家我覺得唔算
叫做儲到班死忠由得佢地自由發揮
呢幾年出歌都慢咗好多
2-3年先一Album
我認為Sony冇放棄佢地算係咁

King Records同avex之前有分別再版水樹同安室單曲
如果Sony可以試吓好似佢地咁
再版Just Melody
UVERworld又可以儲多個紀錄
Just Melody TOP 10都入唔到
首歌係咪真係差到咁

冇TIEUP就要有咁的成績,真係現實
UVER應該唔旨在呢啲記錄啦
林原めぐみ 其實2019年年頭已經同KING RECORDS完約,而家自由身。估唔到KING RECORDS仍然為佢出碟同宣傳,仲爭取到大TIEUP通靈王2021 OP/ED
好少公司會對完左約的歌手咁好
avex而家大不如前, 以前90s中期開始年年贏競爭對手Being
有好多大星都係出自avex

而家avex要炒人, 反而Being呢十幾年仍然安然無恙
Being仲有B’z 倉木麻衣 大黒摩季 WANDS 壓到場
亦同柯南合作多年至今, 又有老本食

Sony一姐唔係光妹咩
Sony其實仲好捧JUJU MISIA
佢地仲係好賣得

不過一哥似米津 一姐就光妹
WANDS算唔算新生代
換埋新主音
仲好賣得
你知唔知點解米津之前要轉Label SME
都係Sony
簡單講
Being靠老本 仍然打不死
LiSA個Label其實係咪唔識捧人
炎咁Hit都唔識食住上
搵好TIE比佢
dawn 一版本入週榜TOP 5已經好勁
但個TIE好似好弱咁

SACRA好似唔識捧人咁
ayu A BALLAD 2延期至4月8日
同時紀念出道23周年

唔知可唔可以再創佳績 過十萬
FLOW本身定位唔係唱anisong
而家轉埋Label去SACRA
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞