連登J-POP音樂討論區5

1001 回覆
10 Like 8 Dislike
感覺係一首用日文唱既Kpop歌
唱個堆其實同每年韓國出道又同期沒落個d女團有咩分別
係個mv 睇得出用左錢拍
首歌 d 舞 唱
完全唔catch 唔到我
櫻坂46 首咩 點解 戀愛唔黎 仲洗腦過佢100倍
你真係厚道
一開波聽到果三隻英文字已經知道要準備洗耳
睇左一個唔知咩節目 live,唱功有待改進,歌就唔係我鐘意果啲(就係 Twice 果啲歌)

不過日本可能幾受落?個選秀show最後果集,見twitter幾個日本妹都話睇到好緊張...
如果唔係未出道就上紅白
根本no body care
我真係聽都費事 但唔想俾人話聽都未聽過就踩

我真係睇唔到前景
如埋sony 捧女團好似無咩經驗

佢呢排爆出黎既都係女solo 用d 神秘手法做話題

最慘係無個女仔我覺得吸引 個個都無咩個性咁
完全冇興趣
其實就係搵日本人唱日文但風格造型marketing等等所有野用返韓國
本身對k-pop冇興趣嘅人都唔會因為唱日文而對佢哋產生興趣

但對日本人嚟講個吸引力可能好大掛,畢竟後生個堆轉晒追韓星
電視見到佢哋即轉
啱啱日本台バケット又見到
我係日本人都可能會
係日本NiziU有咩同類型既競爭對手
櫸/櫻坂46 個種風格係幾吸引
不過個人頂唔順48/46系既合唱團式唱法
講起e girls
LDH而家好似有5-6隊男團
但一隊女團都養唔起
無啦 換左ceo 後 再失埋紅白
ldh 等執

間接整死左三代目
喺日本造成社會現象既野就好難避到架喇,鬼滅之刃有辦你睇。
日本既偶像市場真係百花齊放,唔使做到人人鍾意,每種路線都有一大班支持者。
46系好似係 sony 的
不過 NiziU 我估係咪韓國都有控制權?
講到 EGirls 真係慘,早期日本未咁流行韓風果陣已經行緊呢種風格...
日本語能力試因疫情取消
成個計劃應該係想食izone 解散後既粉絲啦,始終好大個餅
46系既經紀公司係屬於sony既。
niziu既策劃、製作、管理係韓國公司jyp,sony係合作伙伴兼唱片公司,負責發行,應該包埋宣傳推廣。
仲有保住因為twice轉路線而有可能流失既市場份額。
咁即係 sony 冇乜權?
睇多幾隻歌就知日本人係咪真係受
sony既權限具體上去到點真係得業界人士先知。不過連當初個選秀節目sony都有份協助拍攝,應該都幾尊重佢既意見。
已經即刻amazon 予訂左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞