連登J-POP音樂討論區5

1001 回覆
10 Like 8 Dislike

大家繼續傾傾JPOP
根本美嘉病咗之後sony就唔打算投放資源落去
係咩? 我見佢花束之後把聲好左
復出之後sony幫佢出咗好多垃圾呃錢碟乜鳩remix best都夠膽出 睇住佢比呢啲碟拖到越賣越少

不過平心而論資源算比得ok 次次出歌tie up都唔錯 宣傳都做到足 今次新碟見佢上咗唔少節目 成日都見到佢 只可以話有辣有唔辣囉
同美嘉同Label的JUJU仲多資源
Lm
睇返先LiSA同Yui 同年齡,但感覺好似兩個世代嘅歌手。
LiSA大器晚成。
哇, 我都俾你嚇親, 但總係覺得yui好似已經唱左n年咁
或者因為我早期只識yui
Yui 真係已經十幾年前開始唱,goodbye day /tomorrow way/rolling star 出嗰時仲未有智能手機,記得係唱電影主題曲紅咗,2004-2005左右。
唔計地下樂隊時期,LiSA 2010年先出道,一直都係唱卡通歌,ACG界到好紅,泛J-pop 界紅都係鬼滅之後。
睇生涯時期,真係一個退隱左,另一個先入行。雖然係同一年出世。
同埋資源上, 美嘉好似比較輸蝕
Yui結婚離婚仔都生咗幾個,LiSA先啱啱結婚。
桑田佳祐, 其實是可怕的愛與羅曼史 Honto wa Kowai Ai to Romannce

https://www.youtube.com/watch?v=3wuoSAmoeXc
我覺得 Yui 出道啲歌都唔係佢本人想做啲歌,應該第一次引退之後再出嚟夾 band 先係佢本人想做嘅嘢

不過我都係鐘意佢第一隻啲歌多啲
有冇近排聽返X Japan?
我鍾意Sadistic Desire

X JAPAN NEW ALBUM仍然無期
rusty nail
X呢首歌都正
但我喜歡live版
鐘意睇Yoshiki fing頭
話時話點解X JAPAN仍然未有新碟出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞