連登J-POP音樂討論區5

1001 回覆
10 Like 8 Dislike
連續兩首鬼滅歌唱到街知巷聞
我諗佢都好想知
自己其他歌紅唔紅得起
あとひとつ!
新歌姬!YOASOBI!
我有睇,好正
演出都幾高水準,特別係啲acappella
明明唔係同一團人,但acappella出嚟既效果咁正。究竟佢地練咗幾耐?
佢地仲要其中一個錄影前有事臨時出唔到要換人再練過,好痴線
https://www.youtube.com/watch?v=vWc9dCNYUOw

呢個幾得意
用唔同人既唱腔去唱 夜驅
不過我識唔晒D 男聲
佢嘅selling point就係扮唔同歌手唱同一首歌 之前有聽下幾搞笑
嗰隻係刀劍神域嘅 都唔少人聽嘅
我諗佢都要有心理準備,未來既成績可能唔會再及得上岩岩呢兩年
唔係因為佢回塘,而係佢個高峰真係太高
最鐘意amazarashi嘅無題
一首歌寫晒成個故事出嚟
其實amazarashi啲歌好多都係咁 而且都好正
但可能係男人老成聲 好多人唔欣賞 試過耳機聽緊太大聲 比個FD聽到 話點解有個樓下公園呀叔唱緊歌 灰撚咗
冇錯,我最鐘意佢哋啲歌詞,好似睇緊小說/電影咁
樓下公園阿叔咁有才華就好啦 可能呢幾年hit男高音? ヒゲダン,king gnu,mrs green apple , novelbright啲主唱全部都係偏高音
我自己聽開低音 不論男女 然後有啲好正既假音咁樣...
3-4年都有人推介過amazarashi比我 但我嗰時唔識欣賞
前排演算法推薦番比我聽 咁就中咗毒了
未來仲有鬼滅第二季。
我係睇一個台仔叫kazbom專介紹jpop先識佢會講唔同歌手嘅背景、特色同介紹歌曲
我都有睇 識咗唔少歌手
milet 湯木慧都係起佢啲片度睇番嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞