連登J-POP音樂討論區5

1001 回覆
10 Like 8 Dislike
松任谷原創jl唔夠炒泠飯精選多

我去試聽下
好聽就會去支持下
上隻圖書館我已經好難接受但有天海祐希套劇主題曲所以買左
BiSH AiNA 2月3出solo album

https://youtu.be/H5O0Bku_Y6c
https://www.youtube.com/watch?v=51jx8ilwM5Q

藤井 風
へでもねーよ
𠵱度好靜...
今年 最紅都係LiSA
期待紅白nhk 會俾d 咩配置佢唱鬼滅
佢把聲其實無乜辨識度
佢紅佢嘅事
我聽其他好過
我有聽佢其他歌 但風格唔係好岩我
睇下佢之後再出碟食唔食得住個勢
佢最紅果2首我都無乜感覺
我本身都好鐘意套野 所以炎我真係聽到喊
但紅蓮華就無咩感覺
入主流(或者叫完全甩左acg label)就真係難d la
一路都覺得LiSA主要賣點唔係單單係某隻歌,而係成個live performance佢對live側重應該多過主流jpop
與其話d fans單單鍾意聽佢某隻歌,倒不如話鍾意佢成個performance或者係佢個人。所以賣碟數大部分都有個基本盤,唔會太少。
遲d開得翻live應該可以開幾場巨蛋/arena佢同sony都有排賺

利申:入坑3年。本身未有鬼滅之前都係估佢可能勉強上到紅白或者開巨蛋估唔到鬼滅會紅到咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞