【小津安二郎 成瀨巳喜男 黑澤明 溝口健二】 最近迷上4,5,60年代日本電影

936 回覆
92 Like 5 Dislike
睇緊殘菊物語好lag吖
依套無睇添
好唔好睇
睇得好辛苦吖
求助
每五分鐘load兩分鐘
Ok.ru?可dl落嚟睇
要涯360p (實際可能仲低
一樣辛苦
已經睇左50分鐘
重要幾好睇....
俾條link嚟睇下
睇完 sad到仆街
條女無私一直扶持住男主角
https://gaoqing.fm/view/5492d02258a0
有無試過呢個網?都幾多戲,我剛剛見到仲有seed
佢個磁力連結都係BT黎
有qbitorrent 個d就用到
好多都仲有seed架
等我睇下先
我認為呢部係溝口健二戰前作品中的代表作,地位不下於戰後的西鶴一代女,雨月物語同山椒大夫.
有個女人陪你涯 籍籍無名到街知巷聞 重要任勞任怨 又鼓勵又指導 又幫手挽回親情同事業 我真係好撚感動

而家一定被女權屌 d人又會嫌劇情老土
btw會睇埋西鶴一代女
溝口作品的男人多為窝囊無能,這和溝口的童年經歷有莫大關係。溝口之父好高騖遠生意失敗導致破產,搞到連屋企都要賣埋,之後就靠母親工作和家姐投身藝妓養家。童年經歷成為溝口大部份作品的主題,女性以含辛茹苦的犧性,成就無能男人的成功。
我有睇roger ebert影評 佢都有講
www.youtube.com/watch?v=EXNaUDTLUak
日本暴力大師深作欣二[無仁義之戰]系列,改編飯干晃一記實小說,二戰後日本持續二十年的黑幫大火併[廣島抗爭]。
www.youtube.com/watch?v=fI-Wp-v1s-U
www.youtube.com/watch?v=NrmnWyGKwYs
暴力大師也可柔情和幽默,深作欣二1982年作品[蒲田行進曲],香港片名[情義兩心知]。
依套想睇
電影旬報年間第一
深作欣二d運鏡剪接快而準
仲有魔界轉生、大逃殺
大逃殺好恐怖
早幾年有個80年代回顧展上過呢套,其實人物故事比較似劇,有d胡鬧
個次幾部戲,印象最深係遠雷
邊到可以睇到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞