【更新版本】經典男裝、西裝、皮鞋、皮件討論區(38)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
太遲先入到上個post睇,想問下而家suitsupply仲有冇promotion?🙏🏻
想請問Suit supply online 係咪少款d?
想問下如果網上買suit可否拎返店去改
想問下天倫如果改短半吋條西褲大概咩收費
Thanks 青頭巴!遲啲應該都會去店試同買,上網買始終驚唔啱身
想請教下 如果着西裝打呔,西褲唔用皮帶

Side tabs only 會唔會唔夠formal
應該係無皮帶比有皮帶更formal
吊帶formal D
有冇巴打著開 Polo Ralph Lauren Oxford shirt ?
想問下好唔好熨 同埋 易唔易有 wrinkles?

J.crew執哂唔知去邊到買 causal shirt 好
我廿幾年前著,唔知答唔答到你
就係正常的oxford 囉,唔難熨,不過唔熨的話,一望就知係無熨囉
另外想問下大家上網Meermin買鞋,點知邊個款啱腳型,同埋上網有人話佢啲皮較硬,會唔會卡腳同腳跟?
會唔會坐一陣就變左梅菜咁?
正常就唔會
到時麻煩你地了🙏🏻
Thank you

而家著Uniqlo,搭程車就好多wrinkles
睇塊料點織啫
Wrinkle free就真係唔巢
我覺得反而係件衫太大容易有wrinkle,causal shirt 其實無乜所謂
我又覺得還好wo,我依家件corcos都勁鬆,今日都無熨但我覺得尚算okay(仲要係cotton linen)
之前買過Brooks Brothers嘅裇衫,us sales嘅時候連埋集運費大槪係二百幾蚊一件,算係幾易熨。 不過我係monkey 身形,手長腳長但係膊頭窄, 就算買Milano fit s size, 出到嚟都係幾Boxy,唔知Ralph Lauren 會唔會都有咁嘅情況
早排MTO買左對Shinki Shell Cordovan等緊佢送黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞