【更新版本】經典男裝、西裝、皮鞋、皮件討論區(38)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
不過而家lock down都冇乜機會用casual
又唔捨得當空氣清新咁噴
Prada平時真係完全唔覺
唔知點解而家試極都搵唔到一隻覺得特別好
好多隻都係OK唔錯
但係冇一直想長用
想請教下巴打carmina hk係唔係只有armoury 有賣?

重課左對b&l,著落幾靚幾舒服
依2支都有用,george如果唔係full suit 感覺太strong
lockdown 前試過,真係幾舒服,之前個款我認為太薄。
就咁網上買?
哩款好似唔係unlined
呢隻係佢新出膠底嗰款,當佢係sneaker 咁著
Yes
唔係unlined, 但都好軟熟
好似話半碼要size down 著鬆佢
巴打有無加埋底,425 gbp over 左 budget 買唔落手
我d鞋介乎41.5/42,佢叫我揀42
著落heel位小小鬆,但冇slip就冇諗咁多

我呢隻膠底嗰隻stride黎
想問邊到買船襪配loafer鞋好
Uniqlo 得one size 太細夾腳指唔舒服
咁應該會越著越鬆,我有對classic, 著左兩年鬆到應該最少大左半碼
一次都係噴2~3下,其實可以用好耐
通常你哋噴邊度
我通常兩下碗
鹿頭,狗頭都會返工用,唔洗睇場合出街就用
不過而家lock down都冇乜機會用casual
又唔捨得當空氣清新咁噴
一次都係噴2~3下,其實可以用好耐
通常你哋噴邊度
我通常兩下手碗
手腕兩下 後頸2下,用Toilette既話 胸位噴多2下
Causal d其實我會偏向噴啲女香or中性
Creed white mountain water
Chanel Gabrielle
Tom Ford bitter peach
你可以試下搵下你自己係鍾意咩note再搵嗰啲note嘅香水試
我有成版紙係寫呢啲分析
你咁講我開始擔心
不過著左出黎了,冇得換
我覺得佢膠底其實好核突我接受唔到
我對loafer都買大咗 已經鞋墊加後踭貼 腳眼2邊位都係鬆
你都係 b &l?
其實自己都知鍾意啲咩
都搵咗唔少OK嘅
但係覺得香水又唔係平
次次買完都仲係覺得OK有啲嘥錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞