【更新版本】經典男裝、西裝、皮鞋、皮件討論區(38)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
shawl collar cardigan 有冇推介
Drake’a 好似唔錯
巴打諗住整咩衫?我諗住整套three piece for big day. 唔知6,7k suit supply 同dream bespoke做唔做到依個budget
Luca Faloni, Colhay’s , A&S, Dreyden
我都見過佢兩次
已經sold out
想請問3000 蚊樓下,成衣店介紹。
HKD $3,000 - 5,999

建議各位可以到suit supply睇睇
但如果3000樓下?
M&S, Uniqlo
滴左啲鹼液落對suede度係咪會有marks
題外話問吓呢度啲西裝巴 今日喺亮視點買咗副超 返到屋企發現呢兩達用梘液洗都洗唔甩洗完個下冇嘢,但係隔一陣又出返嚟右邊最明顯係花咗定點雖然帶上去唔覺但係就咁睇好礙眼
Dalmo cashmere, William Lockie
鍍膜甩咗?
唔知俾唔俾我換雖然張單喺度 但係個盒揼咗
見講開其他嘢
巴打們着西裝嗰陣會揀啲咩香水
Terre d’Hermes
Prada Luna Rossa
penhaligon's 支鹿頭lord george啦,秋冬岩用
呢支我覺得有啲蝦人
Endymion容易接受啲
用落就會慣,the duke都唔差,春夏都得。endymion conc.皮味都係正
我覺得要夾
動物頭我覺得要睇少少場合
其他嗰啲可以隨便啲
就算唔係咁Dress Up都得
遲啲去睇吓先
Prada香水來講少人推介
純粹入到試過幾啱feel,冇話特別推
少少甜、有點refreshing,仲有好輕微嘅vetiver feel所以都適合dress up
另外casual azzaro pour homme fruity嚟講我鍾意
鹿頭,狗頭都會返工用,唔洗睇場合出街就用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞