【更新版本】經典男裝、西裝、皮鞋、皮件討論區(38)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
我又唔係反嘅
只係未買之前睇好多KOL, ig d鋪相見到好似個個都話好舒服, most comfortable loafer咁,但自己買完著過之後就覺得好似有啲吹大咗咁啫
不過每個人對腳都唔同,好主觀,可能咁啱我對腳覺得唔係網上吹到咁舒服
你買嗰隻膠底嗰隻理論上應該舒服過我最原始嗰對
未做過西裝,但一嚟就用30k做件cashmere overcoat ?呢種係乜嘢玩法呢?
樂天outlet買平好多
反而想試真unlined, 不過而家好似冇出了
膠底又確實肯定舒服,但應該當佢係trainers 嗰類而唔係loafer, 如果我試classic 可能都唔得
Loafer 嗰堆再觀望下先如果係咁
而家全部唔係unlined 了
上次去armoury問,佢仲有一對unlined 但size 唔啱,sales話佢冇再出unlined sagan
人地個定位係室內鞋其實唔係for行遠路
我send email 問 b l 佢答sagan classic 仲係unline
咁以官方為準,只可以話stride係lined
可能某d line 唔係, full strap ginkgo 個條line 都唔係unlined
謝謝!!
買左對loafer
但好似買大左 腳跟可以放到成隻手指,但腳頭就岩岩好,行果陣對鞋好鬆。
有冇方法補救?唔該咁多位巴打。
岩岩google 左,d人都係建議insoles 或者 tongue pad。到底邊個好d
賣左佢買過對岩
大咁多好難搞。。。 如果真係要試你insloe加tongue pad都要落。
Insoles + 厚襪
腳趾岩岩好但係長左咁多?
可能係個last唔岩你 賣左佢換其他last/牌子啦
再加上著落會再大左
Loafers 一定要試得好清楚唔記得幾多次既教訓了
各位High twist褲前面會加lining? 會唔無左open weave 既特性?
我follow個size guide買細波鞋半個碼 試下insole, tongue pad先,唔得就賣左佢算。
如果係爭嘅左右兩邊鬆,insole唔得,因為會墊高咗你對腳,個爭更加hold唔住
巴打岩
買完insole試完冇用,哂左3舊水
而家著返對厚sock即刻冇再鬆腳踭
但個頭變左有d緊 希望著多幾日會好d
恤衫如果budget 800左右係咪都係成衣較好?
$800/件?都好多選擇,db,新a,金鷹,jantzen應該都得
新a冇記錯唔得
要加少少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞