【更新版本】經典男裝、西裝、皮鞋、皮件討論區(38)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
無事既
唔係應該交俾你哋班大戶咩
幫下我哋呢班貧窮嘅小朋友
點解咁講
之前有巴打試jantzen 手工恤衫唔知有咩comment?
https://item.taobao.com/item.htm?spm=a312a.7700824.w4002-13747973086.10.11ad15e8Z6gQfN&id=606997477032

點睇,有D想試但係又覺得冇理由呢個價。宜家D淘寶佬係咪連標籤都可以山寨到?
人地個價係斷半米計wo,人仔轉番hkd無特別平
人地個價係斷半米計wo,人仔轉番hkd無特別平
牛巴, 想問下mori嘅loafers, 除咗鱷魚皮同suede, 仲有冇其他選擇?
咁為無account 嘅,都算平嘅
D蠟溶晒落D乾洗油度,洗完成缸油應該要換
多謝回覆
最近追近呢個post,學到好多野。因為返工同事著得好casual,淨係shirt就ok,想買件好少少嘅布料自己著得舒服D。本身想上Albini 香港買Thomas Mason或者Albini布,但又驚上到去左諗右諗阻住人地揾食,所以先要揾網店。
大家覺得藍色西裝配咩呔
Y not直接西裝舖
因為窮...
同埋我有選擇困難症,上到去西裝鋪叫我揀布我都係會左度右度,所以覺得不如自己一開始上網揾定布先,又可以search 下塊布出到嚟咩效果。
I know,但未去到需要懷疑係假
不過我最後可能都係會去呢間買布算,雖然蝕運費
https://www.tessin.it/
淘寶都係信唔過
一來唔會平幾多 舖頭有discount 你散剪cmt唔會平
除非有門路 包頭就good luck
其實選擇比想像中少 你budget用途其他要求加埋
其實選擇唔多
而且你同店員單聲 坐埋一邊慢慢冇人會屌
多謝指點
其實你買布打算去邊造?
金鷹
我近期係金鷹造過裇衫,印象佢本身都有Thomas Mason布辦選擇,第一次造裇衫為何吾用佢D布要出去買布?自己買布其實吾係平好多

正字pls
[member]冇喺嗰度做過
但我諗點都應該要1000
其實嗰個巴打想慳錢慳到咁盡
不如用啲差啲嘅布料做多幾件好過
[/member]
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞