【更新版本】經典男裝、西裝、皮鞋、皮件討論區(38)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
其實如果我唔答就姐你我唔想答/答到厭/唔方便答,為免尷尬可以唔洗繼續追問⋯⋯
令我諗起追女仔
個女仔唔答你 就算啦
何必自討沒趣
連登好多人當左其他巴打係店員咁
有義務去答佢
rtw西裝你地會去邊改?
wonderful alterations你地有冇試過?
請看頭Post

想買對豆豆鞋(應該即係driving shoes) 兩千內有冇推介?想趁black Friday 整對
有sale我都想買對試下
啱啱買左stride, 好撚柒舒服

不過有sale咩?
有sale咩 唔係好覺
B&L 好似唔會減價,最多送shoe tree送襪
Suit supply 布
有冇巴打試過vass 3636last
上網睇好多人話佢比起其他同size嘅短
使唔使買大半個碼
r 下佢送先,佢加價加到400gbp 一對tassels
其實我覺得B&L唔係咁好著..我有對著咗2年
個底又薄對鞋又冇support,唔係好使行路都ok嘅
反而覺得係佢不停俾啲KOL create 個image 好潮咁
我而家都係著返其他unlined loafer舒服好多
巴打有無跟埋佢原廠加底,會唔會好d
買嗰時加咗底grip
有冇好啲就唔知,我冇比較過冇grip版
但如果你嗰日會行多路我就唔建議你著
同價位我真心寧願買CJ Alden算 (利申: 買咗CJ Harvard之後好少著對B&L)
thanks~
咁我都係留意alden LHS算
而家嗰啲唔係unlined 了,不過唔覺係kol吹出黎咁harsh丫

暫時幾滿意,不過著多兩年睇下係咪會同你一樣反B&L先
有對著左2年 淋晒 變晒形
你指新個隻stride 唔係unline 定全部都唔係unline?
有無人試過ring jacket既balloon odd jacket? 見drop93有諗住試一試
邊件 我有一件 手感好好 似cashmere
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞