Python 網路爬蟲, 有無人用緊這技術搵到錢??

331 回覆
9 Like 353 Dislike
笑左
佢依啲應該係覺得寫個Facebook、抖音出黎好撚易嘅人黎
係㗎,Facebook同抖音呢啲App你捉幾個IT9返黎都起到成套似模似樣嘅系統出黎,好易整
但你唔會抄到佢地嘅algorithm,推薦唔到啲啱心水嘅內容俾user,整完出黎都係無人用咁解
喺呢啲post搵水魚買data好過個個睇完個post想搵strategy就俾幾舊水買賠率data返去分析

第一桶金有著落了
樓主想呃人錢
特手有Logic嗎 ???????
我之前學完但係未知有咩用
歡迎Ching分享下見解
樓主去左邊?
我就係佢我無連登ac,其實我係da,不過佢成日話我係it狗,今年需要拎大量data分析,所以順便學埋,但我都係皮毛knowledge

我係python寫,我用渾曬requests selenium 之類既野都無辦法拎到,d data佢係hardcode係個scripts file度,唔係open source 入面果個,而係再入d要用到 f12個source tab先睇到堆script files。
識玩梗係求其砌個machine learning model出黎,整個賣料App收返人$5000一個月使用費,分分鐘準過大賭李嘉誠班賣料狗
不過user都係要輸錢
比夠你200好未?? 咪又係咁做人...........你呀, 李生個仔
其實整個overfit既model出黎都一定呃到大把人比錢
你都係去下深喉測試啦, 我怕你有中國肺炎........
你標題九唔搭八 想人覆你咩
你係單靠爬蟲搵錢咩
啱呀,有返咁上下%命中率都大把人俾錢,就算埋單計數要輸都會繼續信
樓主個tone感覺上都係想吸引班信賣料嘅人㗎啦,用字同講技術都係咁
唔打算同班真係識嘅人交流
出料用python啲line plugin算數 app都唔洗整 又慳一筆

老千們學嘢了
九成九係啦,呢種人最易俾d buzzword呃到,背後寫d if then else再同你包裝到係AI新tech咁應該都可以呃到樓主
係架, 唔通你見到1000蚊會哭咩?????呢個討論完畢架啦 !!
Bus = Busy
佢果d係奴才,你係無logic。你係都係問有無人用program揾insight賭馬炒股而唔係問人有無用爬蟲黎賺錢。
利申:用開ML炒期指,有正回報,但覺得你講野無Logic,所以唔信你講野。
Web crawler 搵賠率data 用黎去馬會賭波,又蠢又冇大志,建議樓主改做網絡爬蟲crawl新聞data分析炒股炒期指,應該大啲機會呃到人
所以頭先就話佢開錯台,應該要開喺波台。佢個tone應該仲可以去呃吓果d賭仔嘅,來軟件台開把撚咩
成6頁都仲係講緊data crawling
總會有人講, 呢樣係基本野, 佢老母都識, 自以為讀過好多書, 打錯字, 無logic 等等呢D說話, 笑死Me......
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞