Python 網路爬蟲, 有無人用緊這技術搵到錢??

331 回覆
9 Like 353 Dislike
Python 網路爬蟲, 有無人兄用緊這技術搵到錢?? 例如馬會或股票上??
我試左一排馬會買波, 每星期搵到3000-5000銀, 而家開始試玩TD thinkorswin, 但難玩好多.
巴打好勁
係咪打算開班收幾錢
我讀完一排咋, 再上網睇下人地點做, 買下台灣書睇, 無咩特別架其實, 最緊要係馬會數據要夠就分析到了, 自己再跟買定唔買, 咁就會中下幾注了, 當然有唔中的, 但數據幫到我好多好多, 好過月手Click 黎Trade既.
巴打可唔可以寫個爬蟲預測麵神下次出咩post
嘩, 你真係唔識個喎...............
爬蟲不能做預測未來野, 只有取現成數據咋.
咁你打算點做?
開post 出戰績 定教人點用python
樓主其實係咪想講data regression
爬蟲英文係乜
Web scraping?
標題黨

爬蟲唔會搵到錢

爬蟲加數據分析 先有機會搵到錢
我唔識教人, 只係問下用緊既人, 又搵到錢交流下姐, 交流可能互相搵到更多錢, 只係識Program, 又只係無呢方面經驗就不用討論了, 我知呢到好多高手, 也有好多CD Rom......
有用過計股票不過都未必準
可能你唔係好明, 爬返黎當然有埋落分析, 同自己理解, 識既不用這裡講得太詳細, 唔識無得好講, 也討論完畢.
你用BeautifulSoup?

試過諗住玩但係馬會個網站要javascript同cookies爬唔到
我都係啱啱試用TD & FT, 但未出手買股票住, 再睇定D先.
樓主很好很強大
用BeautifulSoup, 去彩報足球台, Code落去Jupyter爬下.
唔知啲人點樣整到 足球嗰啲實時賠率 之前有個網見佢爬得都好快
點解樓主每一句都要放大紅字?
係咪眼花睇唔清楚?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞