Python 網路爬蟲, 有無人用緊這技術搵到錢??

331 回覆
9 Like 353 Dislike
網路爬蟲有d website 講明禁止,要小心d呀ching
80 - 90 年代初期網係叫八爪魚, 而家至叫做爬蟲蟲, 當年技術真係爬得麻麻啦.
莫講話javascript 同cookie 可以爬到,什至要驗證碼先access到既都可以爬。
樓主呢類分析最終係靠人腦判斷,有人會做睇幾個外圍網既盤,等到買晒兩邊都有利潤就落飛。
呢d都係各施各法,coding技術唔係重點,重點係你條rule點行
我知, 一係爬唔到就算啦, 但我只係爬個Front End, 即係完成品, 應該無大問題的.
都係, 最後係要自己覺得有機會至落注, 都幾比情感影響到架.......
真係有人睇唔到我講野架, 另外係電腦方便, 習慣左手世姐.....
我不是用爬蟲計,爬蟲對我來講只係收集數據,數據係點樣好睇你收集咩網站
https://data4mula.com/
or
http://live.win007.com/indexall_big.aspx
有佢方法既, 睇下佢背後乜, 應該你都寫到.
唔好傻 大把programmer 勁過你 都搵唔到錢 賭波賭馬拎數據點會work work既話統計學 馬會破產啦
我係用呢兩個戶口買股票, 另外應該係話取用Y Finance, 用另一樣做法分析至係.
下下紅字做乜撚嘢呀
大把Senior Programmer 勁過你一件事, 搵唔搵到錢又另一件事, 人比人, 比死人, 事實我係搵到小小錢, 所以至問下有無人咁玩?? 唔止馬會, 仲有股票, 唔通馬會知道一向有高手搵緊佢錢, 又話過你知咩???

周星馳︰做人如果無夢想,同條鹹魚有咩分別呀?
習慣同幾順手咁...........已經細5P字架啦, 我一晌教6P架.........
得啦
直接講收幾錢啦
我想入會呀 得未
5,6年前已經有人用AI個朵黎呃錢啦
學下野啦
python 攞data就可以贏錢 笑撚左
當然唔識啦, 識仲晌到問咩, 開班教人啦...........
無諗過收人錢, 仲有, 出面也有大把課程只教呢類搵錢教學, 只係討論Only..........
拎data 都賺4 5000一個月
有哂馬會1997年打後所有Data ???? 咁可能係你一世無運姐, 窮開就真係有一條路既...........
呢個Post有咩意義
標題係問題
內文係答返自己
有人真係一世只能做Programmer, 比你做埋Senior.........
巴打心水清
睇佢語氣應該失敗唔少
繼而睇唔起d唔信佢果套既人
係呀, 無特別意思架, 仲下下紅大字, 係比識睇既同路人睇咋.........唔識唔好睇落去........
唔好黎睇.............大把紅色大字
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞