Python 網路爬蟲, 有無人用緊這技術搵到錢??

331 回覆
9 Like 353 Dislike
得, 全個連登你最叻, 無可能有人勁過你
雜亂無章 其實可能只係你人手睇落既感覺
經過大量計算既整理係有可能搵到某D Pattern
其實有時真係唔知有冇pattern係入面, 成本唔高既情況下都可以試下既

最好就緊係人手都睇到有pattern既情況下, 但傳統program好難寫到formula既情況下去做Machine learning既model, 咁就易做好多. e.g. image recognition. 可能有1000張相入面30%都出現左一個好微細既特徵, 呢d用ML搵就易好多
有無賠率每分鐘snapshot? 有我可以出錢買
其實有料係可以,不過係做software engineer
請問你有幾多年嘅十五鐘賠率historical data?
我得2個月嘅data 因為自己都係啱啱開始學machine learning 仲係好皮毛 唔似樓主咁勁可以搵水魚
大數據運算既ai係計算唔到金仔射核彈/刁大大攻台/侵侵勝選
講到底人唔係大數據分析最佳策略行動既生活
E點就係AI同人既最根本分別,AI「學習」一百年人類大數據都唔會係人類~
詐騙集團層出不窮
講真。如果我係馬會,我會請一team data scientist嚟,用佢哋公司累積咁耐嘅data去做analysis,跟住跟結果落盤睇下有冇賺錢。 如果賺錢就update個開盤,直到冇錢賺為止。
我肯撚定馬會識咁做,唔會比機會你呢啲用爬蟲嘅有機可乘。定係你覺得你分析data準過出面專業嘅data scientist?
好彩賺到少少錢唔好以為係work,小心輸身家
馬會自己有晒data,仲有內幕消息,有錢請一班data scientist幫佢計數, 屌打晒你地班業餘嘅。唔好發夢
開個咁既post 想釣咩
馬會係香港請最多data scientist機構之一
係冇錯。突發的事情預測唔到,所以計股票係未必準
但係大數據嘅分析可以得到趨向,呢個都係人類嘅行為分析,而AI就係從中找出關連
點解d人係咁話樓豬釣野嘅
佢係咁話自己唔識唔掂又啱啱學
D人以為自已好撚醒, 識少少晌到自吹, 唔撚順眼就以為係騙人POST...........我真係好想比人賺下架........哈哈哈哈 !!
Not exactly,馬係有機會贏,唔完全efficient既彩池
當然樓主呢啲少少logic都無嘅人就唔駛諗,但係件事係可行嘅。你可以search Bill Benter / William Benter 你就知道曾經有個人靠quantitative analysis 喺馬會贏錢。

幾年前有人問過我有無興趣過去Bill Benter門生開嘅一間賭馬公司打工,我都有了解過,咁佢地賺到幾錢無講我知,但係佢地仲生存緊,而且唔只一間。

當然,係好難先做到,唔係一般醒而且係要團隊去做。
贏一兩鋪有可能,但係講嘅係長遠咁不斷買平均每鋪贏錢,應該冇可能 (除非你計數計得準過馬會)
好奇一問佢哋係點樣做嘅?
YouTube search William benter 佢有一個talk好high level 咁講,詳細就係機密我地唔會知
馬會都係個莊黎,其他賭徒落啲不理性嘅注,咁個賠率就唔合理,咁呢啲賭波公司就有錢可賺。所以係賭波公司vs其他小賭徒。

我問過佢地會唔會有風險俾馬會收佢皮,佢話馬會係歡迎佢地,因為佢地落注大,而佢地係令賠率更加合理
唔洗準過馬會,準過其他人就得
你又講得幾啱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞