Wet Shaving 討論區

681 回覆
53 Like 6 Dislike
想買我#252 po果隻
amazon淨係搵到一間有
ebay多d又平d

終於到!無酒精formula唔乸

另外之前Merkur 原厰刀片次次流血,換完Astra之後好好多,剃再得貼啲
我都估唔到係玻璃樽仲要復古style嘅形象
想問下呢隻使唔使過水? 同埋一樽平均用幾耐?
呢個唔係超市有得賣咩?
btw唔洗過水, 一樽起碼用2,3個月啦, 睇你每次搽幾多
邊間超市有? 上次Taste見唔到有
百佳惠康都有呀
不過你都買左
咁係平既
原來有個shaving post
shaving cream iherb 有支幾好用
唔起泡,藍色嘅
Amazon?
係 14.94USD 3樽
見到post 留名

以前想整乾淨d
用兩大cartilage razor 都唔乾淨
走左上淘寶買左set頹野
加埋amazon100塊personna
用左四年到依加
支野比soap jam 實晒

最近想踩深d 買支平既 shavette清清d刀片
打算遲下清完personna 就換feather artist club

反而想知點解feather 咁強大
但日本好似無咩其他soap / aftershave
定係我唔識搵
始終想買日本野

另外其實都想買straight
但保養好似好多野學
打算有生之年有錢有時間再算
師兄做咩唔洗下把刀

日本野我都有試過搵,都淨係搵到d似係一般超市賣既cream
可能佢地都係用外國野掛,不過我唔識日文都係鳩搵
貪方便沖水算
同埋我買左futur knock off,無得拆
平野鳩用

呢到有無識日文既巴打
鍾意日本野不如買kamisori
不過唔識磨刀又係煩,香港都唔知邊度有得磨
好靚
但磨刀真係唔知點
呢個係我唔敢買straight razor 既最大原因

有無直刀師兄推坑
唔識磨會磨壞把靚野
前兩日見過三十🦟一個brush。豬毛,獾毛要求百零蚊。
普通皀都得,我成日喺酒店攞啲小圓肥皀用。上海鋪啲師傅話求其買就得,無掃用手。
太advance我都係玩返de算了
我試完shavette 黎包膠下
我搵唔到
師兄有無話邊間百佳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞