[湖熱會師Finals]NBA 2019-20 Bubble 季後賽討論區 (58)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
以前同你地嘈個陣唔撚見你拎撚返d stats出黎講?

依加係講緊你地勇狗話Lillard同Curry比嘅資格都冇丫嘛

邊個唔知Curry >> Lillard?

講緊Curry鎖定top 3 PG

但依加連比下都唔比?

how dare you?
你不停拎野出黎back up你個argument
佢就乜柒都冇拎出黎
比呀 而家比你比 你都拎d野出黎比呀 得個講字
Lillard = 現役最接近Curry嘅PG你同唔同意?

打法都似

FOJ同JB中間仲有KD Kawhi or barely PG
仲要打法都唔同

然後就一句比嘅資格都冇?
你想我拎咩出黎?

我又唔係唔同意Curry > Lillard

Apparently a player's whole body of work shouldn't be considered. Curry has been in the league since 2009.

Here are the facts (career stats):

25-29 ft

Stephen Curry- 1610-3779 (42.6%)

Damian Lillard- 1187-2779 (42.7%)

30-34 ft

Stephen Curry- 58-144 (40.2%)

Damian Lillard- 86-246 (34.9%)

35-39 ft

Stephen Curry- 3-23 (13%)

Damian Lillard- 8-17 (47%)

40+ ft

Stephen Curry- 7-89 (7.8%)

Damian Lillard- 2-23 (8.6%)
都係個句,依加邊個唔同意Curry > Lillard?

反而係你地一直話Lillard冇資格比

佢都冇嘅,現役仲有咩人可以比?

原來Curry咁無敵咁untouchable?
邊個唔知Curry 勁 Lillard唔少

講緊一個係歷史top 15級
另一個當代superstar都未係嘅人

但真係唔會好似上面講到冇資格比囉

睇bubble season game個陣如果冇記錯有出過話Lillard係歷史第一嘅35~39ft射手
講親dame一定有交打
每個cm都有負皮嫁啦
我都負皮左
我都負皮左
唔知邊個咁有恆心 我講乜野都一定會負皮
拿 留意番 頭先係書生黎
佢仲未應我點解要踩鳩人地拓
「殘陣勇都贏唔到一場」
唔撚講以為拓上年係完整陣容打3核心
我都係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞