[湖熱會師Finals]NBA 2019-20 Bubble 季後賽討論區 (58)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
我冇否認廢鳩唔係體系球員,我只係想講curry都係體系球員
得戚咁耐 預左俾人殺啦
Curry個位應該如果係dame都應該champ
damion lee, ky bowman, j evans個d都唔算g league料?

所以dame同curry差距就係體系
但個分別係每隊波如果有curry, 都會set up 一個體系圍住佢打,先發揮到最大既效果,但調返轉你會唔會為green砌一個啱佢既體系?
Foj一皇4射你都可以話佢係體系球員架喎,你都無理由放幾隻爭球權既係場上面同佢夾
體系球員咁我就唔同意 以我理解體系球員係有替代品 TD同波波都係相輔相成 唔通話TD受益波波先有咁高成就咩
會唔會多撚咗... kd 果年或者係,但kd前老閪都唔會係啦
你都痴線 無球走動嘅威脅已經有明顯分別啦
.......你明唔明呀?
你話curry今季開季成堆g league料隊友賴隊友廢呀
你又唔講下curry仲有兩個all star隊友?
我夠知其他人表現廢啦,咁佢打成點呀?佢又唔廢咩?

我夠知今年勇冇參考價值啦,但唔好講到curry一啲責任都冇,佢打得差一樣都係事實 5場都係丫
睇法唔同
curry無球威脅性高 有持球進攻威脅性 主要係pnr 三分穩定4成以上 有傳球視野 有all star level finishing skills
單防最大缺陷 但steal career avg 1.7>dame 1.0
dame 1on1 單打好過curry我認同
相輔相成啦 green 帶動球隊發動, 咖哩單打能力強,有green帶動會發揮得更好
我都話廢既主因係開季幾場chemistry極差 成隊波都勁散 唔係賴落啲g league度
curry同勇班人今季未搵到打法同狀態嘛
話時話Ky bowman同lee今季都練得唔錯
開季成隊holiday mode,諗住養生咁打等klay番黎先沖麻
結果

Btw 真心問,你真係覺得勇開季個陣係g league料咩?
當時predict 有playoff架喎
WCS呢?Glenn呢?burks 呢?
MVP x2點都唔係體系球員

講完
不過講真今季淨係識big 3 同見頂
打左5場curry就收皮,入唔到po都好正常
呢三件都係棄將嚟
Glenn burks更加係勇先打返起
正選五個冇一個係 但bench除左chriss之外唔係新秀就係d冇人識既player
正選5個錯開時間個時就睇得出d小將完全唔知自己做緊乜 講緊季初個時
講到curry係kd未嚟之前champ左幾次咁
喂釣到咁多浪花迷 不如黎勇post傾丫
就算唔入都推下post留個名傾下波丫

[重新出發]真勇迷理性討論區 GS (1)
https://lih.kg/1248679
我假膠,佢真心膠
想學司0個d咁踢人入會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞