黃鴻升(小鬼)— 紀錄每個人口中的你(8)

1001 回覆
40 Like 6 Dislike
不如咁樣講如果你知道你遺傳病同準備要走
但你有家庭壓力同埋女朋友
我覺得好難訓得著
你睇佢隻眼我就知道好明顯
佢無訓好多日但照開工個隻
小鬼跟峮峮秘戀1年半,吳宗憲坦言自己全知情,「我知道全部但不能講,就讓小鬼帶走這些吧,他們也很辛苦,我已經把那個結果,跟峮峮來不及知道的部分告訴她,36歲真的還有太多事情要做了」。對比22日峮峮經紀人透露她去過靈堂後心情較為平靜,或許驟逝的小鬼在冥冥之中,也透過摯友吳宗憲之口,替女友解開心中結,令人既感動又遺憾。

所以話 應該本身好多佢地既朋友都知架啦
真心 憲哥點奶共都好

今次佢算做得好好

首歌好感動
來不及知道的部分
憲哥平時比我既感覺就成個叻哥咁 廢老認屎認屁又奶共 不過今次真係多謝佢照顧咁多人 真係好有大哥風範
最近睇台語我上讚
發現全部喊戲都係小鬼做
話喊就喊 我諗個陣佢係咪知道自己有事...
真 對佢改觀
二哥/竇哥/威廉
又係鬼哥巴打
又有實力[我覺得

不過心理關口真係難過
一係一齊圍爐
一係一齊傷心

就算唔係一開始知
佢地被拍到之後都知啦
唔通真係信去朋友聚會咩
應該係講結婚個d
其實真係好慘
因為係男女朋友
所以反而唔可以一齊出街
唯一出街既籍口就係同玩很大柬埔寨個班一齊出
所以同易哥 女小豬 芮軒先咁熟
(咁當然佢三個都係好人又唔係爆先同佢地玩)
一齊咗成年半
大多數時間都係喺屋企
ig上佢地都會post同異性既合照
但就唔可以post同對方既
佢地既合照永遠有其他人
峮峮話覺得留屋企都開心 佢地平時成日戶外工作咁攰
屋企拍拖都一定一樣好幸福
最緊要既從來唔係地方而係對的人
最後個句好啱
追思會黃牛仲想賺錢
可恥!識唔識尊重
小鬼父親透過滾石唱片表達對外感謝,「這3天的追思非常圓滿、溫暖,謝謝這3天前來靈堂的親朋好友,和歌迷粉絲,一起跟鴻升說說話、分享故事,讓我知道更多鴻升的善良、勇敢和體貼」,同時黃爸爸也謝謝所有媒體朋友們的關心。

https://newtalk.tw/news/view/2020-09-22/468979
如果香港都搞紀念音樂會或者搵個場辦網上直播,真心大家會唔會去?
屌你老味...

人都死左仲想賺最尾個浸
黃爸爸
佢地都係好宅既 鍾意留係屋企個d黎 應該係屋企印好開心 不過唔想出街 同冇得出街 又係兩回事
小鬼有同峮峮經理人解釋過 真係因為唔想佢比人冠上邊個邊個女友先唔認愛 我諗出道咁耐比人叫足楊前男友 楊初戀都好大影響
一定去
出道咁耐都一直被標籤係楊嘅初戀同羅志祥徒弟
所以佢唔想其他人都好似佢咁
好似幾努力大家都無視
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞