黃鴻升(小鬼)— 紀錄每個人口中的你(8)

1001 回覆
40 Like 6 Dislike
算啦佢個人假到爆,之前仲扮可憐屈張韶涵,嗰陣唔係張肯同佢合唱如果的事,有鬼人識佢咩
係 鬼哥啲笑聲傳染性好高 你會跟住笑
岩岩睇到報道話有高靈人士係靈堂見到小鬼笑得好開心,有飲汽水,所有人同佢講既野,佢都有收到
啊啊對唔住
其實想問下 早兩日睇阿感直播 話超有感像為佢寫嘅? 希望無記錯 大家知唔知呢件事?我之前無聽過...
唔買飛都好,等啲人冇得炒
李易好似話聽玩很大個製作人講佢喺在現場睇住大家,踎左喺可以睇到全場視野嘅地方 個製作人重搬左張凳話佢踎左三天都幾攰 叫佢坐低休息一下
之前睇阿感訪問佢 小鬼9up超有感係 “好朋的阿
好感動希望小鬼會報下夢俾佢d朋友屋企人,好多人都想知佢天堂過成點
鬼哥 辛苦你啦
小鬼黃鴻升的離世,讓演藝圈的好友們都相當難受,靈堂開放了3天,黃爸爸讓小鬼生前的好友、粉絲來送最後一程。好友楊子儀3天都沒有到現場,23日出席活動時,被關心了一句,「心情好一點了嗎」,眼眶馬上積滿淚水。
楊子儀搖搖頭說:「我真的不行,沒有辦法面對那一刻」,他沒有辦法到靈堂送小鬼最後一程,邊講邊流下眼淚,幾度說不出話,「他真的是一個很好的人⋯」沒有到靈堂,他選擇用自己的方式道別,「工作結束後我就到公廟誦經,迴向給他。」
同樣為活動代言人的曾莞婷在一旁也紅了眼眶,她提到小鬼就是一個非常貼心的人,前陣子還一起去烤肉,「他理所當然地認為,烤肉是男生的事情,在現場照顧所有人。」雖然很思念,不過她盡量讓自己不要去多想,也不要讓自己沈浸在悲傷的情緒中,「他一定不希望我們難過,你看他都要求在現場放《快樂鳥日子》了,一定是希望開開心心送他。」

楊子儀直頭唔敢去 一講即刻喊

記得之前鴻升因為身體問題戒咗佢最愛嘅可樂
我諗起04以後都見唔到99就好想喊
何仲祈其實好多話見到佢點點點 有好嘅有唔好嘅 其實我唔知信唔信好 但我只係希望佢唔好怨恨自己咁早離開 比著我一定會好唔甘心 雖然我自己偏偏好憎個天要咁對佢 但好希望佢知道今生佢真係做得好好 盡哂力
但係佢sd voice msg問五人幫個個女既屋企有冇可樂
今朝都見到佢story有講
所以真係唔好咁執著邊個有去邊個冇去
佢係好感性既人
應該真係唔敢面對
小鬼走個日黑人post左個全黑story 幾粒鐘後就係咁po nba既片
呢下好反感
佢個追思會叫「地球上最浪漫的演唱會」由憲哥同kid主持 唉救命已經想喊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞