有冇90後買樓係靠自己?

867 回覆
338 Like 18 Dislike
做咗大維修未?
如果單支樓户數少維修起上嚟條數好甘
好好諗吓佢嘅未來有冇你,你嘅未來適唔適合有佢啦,一個月5k,其實夠畀一個床位嫁渣,冇人有義務一世單方面付出嫁
ibank back office都得
恭喜再有淡友變左業主
家用 5k
保險 1k (已經claim 過3次, 身體比較差)
搭車食飯八達通 2k
netflix kkbox 電話費 加埋 4舊

其實已經8千幾.... 好難想像5k 洗唔晒
未計有女既話要拍拖, 同埋年中間唔中娛樂聚會去旅行買少少玩具換電話果d
連5k都唔肯供
仲想住市區10球樓
趁早飛左佢搵過個正常人啦
認真, 其實除非條女一定要, 否則留返女友個名唔好聯, 第日女友要幫佢d 細佬妹或者第日個仔抽居屋公屋, 甚至自己第日想換樓, 都仲有個quota 可以用, 聯名除左名份同用黎離婚分身家外基本上無用
幾大啊裝修傢俬甘唔甘
女人會話男人要負責任 點解你對我既愛用錢黎衡量
3zero巴打好堅
記得曬邊個係淡淡
有幾無面
未grad都有車有幾層樓揸手
而你班人重係到爭緊父幹上車有無面
睇住你班公屋仔掙扎不知幾好睇
做咩姐,講到成世供樓,講中你心聲好撚慘呀?
我祝福你對面個單位變凶宅,層樓賣唔出
咁左右上下層都死埋死淨你依間超級凶宅
成班傻鳩住私樓打份牛工,講到自己李家誠個仔咁,笑撚大人個口

聽日瞓醒記得返工啦
公屋仔就係公屋仔
係你個世界私樓係咪一定要打份牛工供?
咁都叫李嘉誠個仔
係咪有車有幾層樓係你心入面就已經超級有錢?
笑撚死人咩
我都覺得自己算窮
唔該你出去見識下咩叫有錢人先
傻仔真係傻仔,成日覺得公屋就等於窮,正宗比人洗腦
大把公屋富戶月入幾十萬,出面有樓有車

唔該你唔好狗眼看人低啦,冇料扮四條,想扮有錢人?今世冇你份呀柒頭
原來真係住公屋
住邊都搵得多過你啦,狗眼
公屋仔真係公屋仔
又拎公屋富戶打飛機
一棟樓都唔知有無一個啦
唔好笑大人個口
而且就算有都唔係你 關你咩事?
明明你自己衝出嚟柒又話人笑尻你
係咪住公屋住到傻撚左?
同埋唔窮點解要住公屋?
唔好同我講你就係其中一個啊
Btw你間居屋抽到未啊
算吧啦
條友衝出嚟柒然後又話人睇唔起佢
肯定俾人串得多搞到好自卑
你條傻鳩啲錢畀女呃哂未呀?
你又住邊咁巴閉呀?貼張屋契出黎睇睇?
原來住公屋扮私樓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞