有冇90後買樓係靠自己?

867 回覆
338 Like 18 Dislike
香港地係專科先比上網
平時10-15K果班人唔可以有ACC
我91 出黎做左7年野 正式儲錢算3年前, 衰手痕買左2隻撈 唔係而家都有1球現金, 黎緊又要減份煙入政府

絲打做醫護搵辛苦錢黎, 最緊要洗得其所, 希望絲打早日樓換樓
換另一個名又扮有人撐?好心啦
巴打 我勸你睇開啲
我識好多圍村仔都係好多另外有得收租 好撚有錢
香港地大把人都好離地架 的士牌幾個另外又有樓收租 再唔係就大陸收地 賠樓再賣番出去(個度起碼成千萬)
對比佢地我都只係垃圾一名
其實我係女
咪一樣 口袋少個錢
蝕底係自己

不過女就...搵條仔有車有樓輕鬆啦
呢啲野你同樓上講啦,唔好睇到自己咁高,成日踩低人抬高自己
係輕鬆上樓
但上完仲要辛苦供樓
前提仲要係結婚唔擺酒唔大搞,基本上0娛樂
同埋經濟環境穩定....
唔洗俾家用
可能呢啲叫父幹掛
但5k 好多時都洗唔曬
首先你要有份工
之後要有個好女仔
個好女仔唔大洗 仲要肯儲錢 想同你結婚
你父母唔洗你點養

最後 大家都身體健康

咁先禮成
其實我係度咁多留言由頭到尾冇笑人窮 亦冇話自己有父幹
你一黎又屌人有父幹點仆街法 我覺得你呢種思維好笑姐 成段嘢得個屈字 而家你知自己理解有問題唔認錯仲要繼續屌 我真係睇唔出你學歷高得去邊 我又冇歧視人學歷低既 不過既然你串柒柒 又話你學歷高過我 咁我話想見識你點威法姐 你咪比大家見識下囉 不過叫你po又唔敢
講真,又冇父幹、月入得10至15k就醒水啦
入來房屋台把撚咩
呢啲先係離地撚

過多幾年,自己都有25至30k再諗買樓
會唔會貼地啲?
10k一條友都夠排公屋啦
呢段嘢你留返比自己睇啦
係你自己一黎柒撚咗,屈得就屈,咩人先會覺得個個睇唔起自己 我唔講啦
屈完又死頂唔認 理解能力差又冇禮貌
你鍾意咪po黎睇下囉,唔好同我黎呢套啦,自己出過咩post,講過啲咩咪認囉,成年人黎架啦
講咁耐,你po得未,你實係MIT master grad啦想見識,點呀 po唔po
識鳩你老母咩,使撚同你講禮貌?屌你老母九唔撚搭八
你自己柒先又肯認未呀
你有被害妄想症?覺得周圍啲人睇唔起自己
po你老母咩,痴鳩線,睇醫生啦傻佬
30年起碼爆幾次
但30年後一定貴過30年前

東京90年代啲蟹貨都返咗家鄉啦
你又知既?食藥先!
一齊一齊
係威係勢得個樣
而家比機會你出風頭啦,既然你咁想
你而家又縮返入老母塊西度
咩意思呀男人老狗係度怯?
一個勵志post 變罵戰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞