有冇90後買樓係靠自己?

867 回覆
338 Like 18 Dislike
係呀呢度個個都係地產狗呀
做富二代叫慘 咁窮二代實好威啦
冇事既,成世比人笑裙腳仔富不過三代囉
唔係靠自己實力仲自我感覺良好,碌柒啦
返5年全職先有100萬
要睇下另一半幫唔幫手
90後,成副身家 100萬鬆d,本新住緊公屋都想搬出去自己住,但得唔夠三萬人工,平時一年都有去3-4次旅行,唔想因為上車放棄左生活質素。所以可能人工高d先再諗
唔係靠自己實力仲自我感覺良好,以為自己好有料?碌柒啦,睇你唔撚起
贏錢唔講出黎咋
其實得啲on9 散戶先會叫春
特別係玩牛熊個班投機撚

正正常常買股票,其實同買樓投資冇咩分別
我行出街應該會比雷劈
上到上流社會畀人指住個頭笑,靠老豆老母乜撚都唔識,成世攬住個老母啦敗家仔
你不如問下呢度幾多人想做窮二代

你呢個思維好肉酸,十足十啲窮撚唔抵得人地屋企有經濟支援 不過窮唔緊要,但唔好咁on9 ok?
衫都唔買件,後生細女咪好似師奶
典型仇富撚
刷錯首抽就怨氣大到
咁你一定發咗 而家一定好有錢啦
有錢過你啦on9仔,冇屋企經濟支援唔可以發達架?你呢啲廢物窮得只剩下錢,個腦用黎裝屎。

btw扮咩富二代呀你,你咪又係柒碌一條
其實將炒股同「炒」樓直接比較,來得出股同樓作為投資工具優劣嘅結論,本身就好錯

你口中嗰班炒股嘅人一個月有幾多transactions?仲要分分鐘玩埋derivatives同margin。「炒」樓嘅人(應該係自住換樓居多)幾耐先有一次transactions?

報紙日日報人炒樓賺錢,都持貨少則3年(thanks to 辣招),大則十幾年。你如果要比較股票,係咪應該比較十年前買落盈富、S&P500嗰班人呢?
串到應一應
佢話佢唔買姐
唔代表屋企人唔會睇唔眼而送俾佢
身邊有個女仔fd好撚慳
慳到老母買埋衫褲俾佢
驚佢唔執好啲
會被男朋友飛
正常老母錫個女,未必俾現金
送下衫褲鞋襪、手袋首飾都得㗎
唔洗比家用算唔算父幹
搵三萬令儲7~8成收入,女朋友都一樣儲咁多。
爆儲左年令,林鄭plan 前9按400萬納米樓,依家升左大概1球(希望下年仲有啦
慳洗慳用既生活都冇咩點改變,唔諗換樓,諗移民了。
咁你咪仇窮撚?真正濕鳩社會垃圾,以為自己揾好多錢,游出公海睇下啦小朋友
你理解能力都好低下 仲要EQ低,小小野起鋼
我由頭到尾冇講過自己係富二代,如果你覺得有,咁係你眼殘一係就你腦殘囉
我只係講出大部分人心聲 有得揀邊個想起窮撚家庭出世呀 有人鍾意捱苦多過享受生活?
邊區細樓,咁堅,咁短時期升到百萬
係想同你講唔到咁武斷
自己輸就當所有人都輸

將股票當係發達既工具,心態上都錯撚晒啦
講到起鋼呢度邊個夠你黎呀?又開po笑鳩人住公屋,你都識講有得揀邊個想捱苦?啲人住邊一出世就有得揀?挑你老味啦!冇料扮買條,垃圾!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞