有冇90後買樓係靠自己?

867 回覆
338 Like 18 Dislike
我由頭到尾都冇踩任何一邊
係得你呢隻癲狗係咁吠 數人靠父幹係點點點
你屌人之前睇下自己點先啦 成個小丑咁 講嘢九唔搭八 毅進畢業咁
學歷一定高過你啦,你個腦用黎裝屎
除非冇住屋需要,如果唔係根本唔係賭博
睇你把口就知你係毅進仔啦
要搵人夾份抽居屋咁折墮
係度屌人咁撚巴炮
我以為你好有料添
抽居屋喎
真係笑咗
哦 笑囉
我又唔會笑人樓奴既 因為我只係小康 都無資格取笑人地既努力 同時都佩服唔洗父母幫手既90後

有父幹都係一種實力黎 我依家唔洗供樓舒舒服服點解唔可以自我感覺良好?
我一個普通小康都咁大反應,香港咁多離地收租人士應該會激死你
九龍新樓,有會所有泳池唔係單支。
依家都係中原/美聯果d 網上FF價姐,下年過SSD 先見真章。
95 做左幾年野買左層樓
咁又係我男朋友未識我之前都完全唔買衫唔打扮,係佢家姐買衫俾佢
你咪毅進仔囉,抽居屋有咩問題?夠膽就走去現場笑啦,唔好係網上得把口
你講嘢真係冇point除咗識屌人柒同腦裝屎有冇啲新意呀
屌黎屌去都係個隻字
睇得出你中文都唔合格你學歷有幾高呀?比我呢啲井底之蛙見識下囉 唔好答我驚自爆唔答 btw影埋自己連登id+畢業證明
一睇就知未買過樓
3~4年後800萬樓升到1000萬/1200萬
絲打冷靜d
唔係唔買 只係買cheap雞uniqlo GU姐
放心我應該仲未變師奶

回上面巴打
係呀 醫療職系正正常常fg入HA 呢家起薪都超過30k
唔明我做咩無啦啦比人屌 唔抵得人有父幹
咪怪你屋企人無 「前人種樹」囉
我父母都係以前樓價平買姐
又唔係大富大貴
其實買股票
唔代表係炒股

好多人以為買股票就係炒票玩期權牛熊
好多人買完唔理,長放最少5-6年
呢班人做法蠢,賺得唔係最多,但未致於蝕
買5號仔例外,冇人估到5號仔會咁
條垃圾靜左
你識用欣賞嘅心態而唔係睇唔起人嘅心態,係好好嘅事,所以比人笑嘅唔會係你
點解唔上?
由得佢出醜 我當笑話睇
我靜係知佢中文閱讀理解同說話一定唔合格
講野冇point 仲要冇邏輯
笑到我
冇人屌你,係屌啲人有前人種樹覺得自己好撚威好撚叻,睇唔起人啫
個個噤高人工
你咪又係講黎講去話人毅進仔,你一世人只識歧視人,覺得自己好叻,正宗踩低人抬高自己咪你呢啲囉!

再者毅進仔又有咩問題?好多救護員,消防員都係毅進出身,下次見到佢地指住佢地笑囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞