DPB係黑店 - 脫毛討論區17

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
有冇人聽過 D skin solutions好唔好? 脫唔脫得清?
見佢有啲一年任脫offer又保證唔會hard sell 好似幾吸引
Wiish derma WD脫毛feedback

講返少少背景先,我係連登睇各位絲推薦先知有呢間野,果陣都寫返絲既referral,所以想打返少少感想,分享傳遞,希望可以幫到考慮緊簡邊間既絲。

流程:
第一次去係consult會帶你入房,都係講下咩位,咩機,做緊幾錢,咁我好早決定左呢間,所以都爽快簽左。
即日會幫你試打兩隻半手,拖光都幾明顯。

日常流程預約半身,一次只打半身。一上到去講幾點電話☎️,然後幫你量體溫,就會叫你入去坐等叫名。叫名入房除衫,有條啡色毛巾蓋住等人黎既。要打果陣先會掀起打,會問你ok5ok。打完會查cream,出返黎見consultant,然後走得。

服務態度
一般啦。唔好預好好態度,簡簡單單打招呼hibye完。
但我覺得尖沙咀個預約態度一般,預約回覆時間約要一日。(戴頭盔先,可能佢覆你好快啦,但佢真係覆親我都要一日至三日😤)

推薦指數 🌟🌟🌟
好處:性價比高 衛生Ok 有sell無hard sell
畢竟9800就可以打曬全身,加3500就打埋VIO位,咁都係13300落樓,匯豐AE可以12個月免息分期。

缺點:預約難 回覆慢 有隱藏轉鋪收費
呢間野紅日唔開📆,而家十月尾11月non-working hour booking已經all full,要搶12月。然後尖沙咀硬件係差過銅鑼灣,銅鑼灣大點,靚點,部機都好d。當初有人話尖人好d,其實我就唔多覺,我兩邊都有聯絡過,同識人係裡面做。 重點係,而家係尖沙咀簽左約一次都未打話想轉去銅鑼灣,佢話要收返我2000蚊行政費,而收費係份約無寫、consultant 都無講、你話要轉即話收費2000,網上都無人講過。佢自稱係7、8月新加收費。

所以寫出黎係勸各位絲打如果如果你係budget差唔多,打算簡WD,考慮清楚簡邊間分店,銅鑼灣定尖沙咀。
我個人推薦簡銅鑼灣,如果你唔係真係住好遠,因為部機升級左PRO U,場地又大點,5月先新開,booking一定無咁full,不過我而家講咩都無用啦。

Sorry for長文,希望幫到你地啦,唔好好似我咁盲中中。
唔一定簡WD既,但睇清楚先落決定呀
有無人想join aplus 二人同行
比人放飛機

抉擇左好耐 究竟夾唔到aplus二人同行,應唔應該去WD join全身plan
講起難約呢個問題,我自己有呢個經驗大家可以參考下,我之前同其他c傾過 佢哋話我呢個方法會容易左約時間

就係約時間可以咁寫whatsapp 例子如下
11月2號 12:00-3:00
11月3號 6:00後
11月4號 11:00-12:00

上述都係開始打嘅時間,咁佢哋一般會揀到一個timeslot你,容易約好多,如果只係俾一個timeslot會難d

同打電話直接問會更容易約

至於拖光我覺得如果遇到Axx拖光機會係1000%,遇到其他四個都正常,有特別1-2個好細心(尖沙咀有5個人)WD可唔可以問下Axx佢想點

最後感謝c打review
其實我都mon post好耐,最後應該簡簡WD,sis 可唔可以ref我
睇post成日見到拖光依個term
其實係咩意思?
會唔會係呢排乾?
我自己一痕就揸cream 唔好拗 過一陣佢就散
我理解係正常一下光有一聲就打一個果範圍
拖光就一下光/聲佢勁快拖左兩個範圍
就當打曬果兩個範圍
係味咁解
有無人脫完bikini之後個幾日勁痕?
有無咩方法可以唔痕或者藥膏查下
絲 你形容得好好
係真! 銅鑼灣同尖沙咀兩邊我都問曬。 所以我先打出黎,見無人講過 連登勁多WD打手

我第一次打同第二次打唔同人 應該會轉?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞