[FMVP - AD] NBA 2019-20 Bubble 季後賽討論區 (50)

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
湖人總冠軍係咪100%嘅波
講新人sky算講得詳細
估交易除咗講明去邊隊,例如Melo去NY,一眉去LA先有討論價值
其他全部都係鳩噏,邊有人可以估到
講真 近年係得okc 同 勇 用yc用到沖到下冠
但okc都係要拆 勇都要有kd咁樣加入 先有所謂王朝
下一隊就係塊
Mpj指all star側翼嘅話你濟唔濟
今年MPJ已經好囂張
咁又唔係得佢撐公馬,外國都大把專家捧公馬做大熱,當初又邊個會諗到會比熱撚到字母都傷埋。BTW 無左主場優勢都係多今屆多爆冷既主因。
Season熱火玩zone玩到鹿食屎 而且係智商壓制 我反對唔明點解啲專家會覺得冇得打

不過大炒4:1係真係意外
點解湖人啲球員成日贏波都要拉落去高比到
當依度啲傻仔日殺夜殺字母垃圾個陣

正常人都睇得出根本最大問題係Bud

少少針對性部署同變通都冇
season馬主場輸熱
Season真心參考性唔大

最佳例子14網4殺熱火,playoff 比熱火紳士橫掃
有留意常規賽會發現熱火未做交易之前贏過公馬 做完交易之後又贏多一次 呢兩次字母哥都打到屎咁 當然公馬戰績咁好買佢地贏係正路 外國啲專家好興直接in幾in幾咁 冇提出理據support點解咁估
點解塞仲遲過湖人開波1日嘅
所以專家抨論睇下咪算,又唔洗考牌
問題係字母哥唔同其他一線有playoff mode或者take over能力無論係常規賽定季後賽我諗冇人會expect字母哥可以射入最後一擊
同埋佢撐左鹿好撚耐,無記錯既話好似係7年前已經撐緊。
我意思係啲contender好大機會會係season藏招

去到playoff打法可以好唔同

公鹿個問題係Bud攻守上都0變通
比屎波完爆
鹿個陣其實幾全面,每個位置都唔差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞