[FMVP - AD] NBA 2019-20 Bubble 季後賽討論區 (50)

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
可惜AD冇機會同佢地一齊打波
屌講咗條廢老收皮咁多年咪又仲喺度
Mpj成長到實剋死艇
等2021大洗牌
唔講組隊,佢個人應該打到40歲都可以輕鬆20+5+5,或者24+7+7都有可能
冇可能

佢高階數據比起2018年已經有少少崩盤式下跌緊

係有AD先令到呢個問題未被放大

黎緊下年我諗佢得22+7+9左右

再下年已經唔敢講仲有冇廿分
熱火dragic igu 下年35 36仲得唔得 herro 應該仲要打多一至兩年無球先
不過bam真心勁 如果duncan換到防守好d既4號位真係

公鹿要用Bledsoe 換個岩字母既星先得
下下比人起人牆又無另一個打法解好易死

塞續埋tatum都無cap補強
Hayward個位好雞肋 成日傷但好重要
份約大但以安爺爺性格唔會比人打劫所以trade唔走
Igu化
之後可能要落bench做3D +控下波
佢打跛兩隻腳都唔使落bench
快啲打
佢籃下命中率比起2018跌左5%
唔好睇5%好少

已經可以係內線球員同外線球員嘅差距

你仲要諗下有ad幫手拉空間佢先「跌」5%
標題會唔會燈到ad 傷咗?
呢個標題都出左幾次
當年KG傷咗冇得打你係咪掩住半邊嘴笑
3:1先係金塊發揮嘅時候
搵返我3個月個講過
其實由上年開始FOJ已經冇左決定球賽勝負嘅能力

點解咁講?
就係佢Clutch Time表現

今年season佢打左30場clutch time波
講緊佢平均stats係2.4分 35%FG 16.1%3P 1板 1助
PER 36係23.4分 9.4板 10.4助攻

對比同年AD
PER36 係 32.8分 10板 0.7助
命中率係40+36.5

再對比2018FOJ
平均係4.4分 56%+32%命中 1.2板 0.7助
PER36係 46.8分 12.3板 7.6助

見到個分別未?

如果唔係AD,今年FOJ個表現其實都幾撚差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞