其實多唔多女仔俾人強姦/非禮完之後唔敢出聲?

779 回覆
500 Like 26 Dislike
有時搭輕鐵啲吖伯借啲意痴著啲後生女黎行 明明大把位 我自己都試過好多次 連非禮都唔知算唔算係 有次有個吖伯同我差唔多高 咁我企左係車廂走廊扶著啦 前面有個吉位 咁個吖伯就行埋黎想坐落去 佢係貼著我背脊 貼到好實 係feel到個屎忽同成個背脊比佢hi著行 個次仲要唔知佢係咪扯左定點 有啲野un著我屎忽咁之後佢要扶著兩邊扶手行 佢仲要摸埋我同隔離個女仔手仔 我好大力咁縮開隻手 最後同個女仔對左幾下眼 大家個眼神都好sad咁
個PO好多篇野仲長過佢
你比人非禮過可能就會明點解會起桿
因為真係會覺得好難聽
然後你睇依個post入面好多人都係信錯人
但又唔敢出聲 覺得講都唔會有人信
而邪惡嘅人逍遙法外
就會覺得好sad

除咗用「理想」「離地」嘅教化之外仲可以點幫其他人
教育係最好嘅方法之一
係應該兩邊都要教
但希望你都唔會怪人起桿
背後其實都係大家想件事好
唔好再二次傷害被非禮強姦過嘅人
佢地往往都會怪責同質疑自己係咪做得唔好
多謝你
而家諗返都有啲想喊,被人非禮個陣可以做啲咩,同司機講完其他乘客又會覺得我阻住佢哋
你講得啱呀巴打,我個人係好摺又好宅
做野啲同事都話個樣好呃又好恰
影左都無用
我以前試過一次係夜晚係m記角落頭食野,間野唔多人,但起碼都坐左1/3
果時有個阿叔坐我隔離張枱,然後拎份報紙出來蓋住大脾扮睇報紙,再拎埋條芝士腸出來對住我打飛機
我果下費時打草驚蛇,扮傾電話,其實係相機對住佢狂影證據
影完就行落去收銀同個哥哥講有變態佬求佢同我一齊去捉佢,點知個哥哥即刻唔想理話要問經理,糾纏左一輪個變態佬應該估到我搵人捉佢,佢就跑走左
唉,你估真係人人都肯幫手咩
日日地鐵都咁迫,無人非禮都無人信啦
有冇報狗
果時好嬲班男人咁廢,我開聲請求佢地幫手都可以退縮,嬲得滯去左狗屋放低d相,但班狗都講明唔會搵得返果個人
你都幾淡定 比着我係仔 如果遇到啲咁嘅人 一定嚇到成年都心靈受創
館長 比人非禮左十幾分鐘先屌條友
男女遇到都會輕機
https://www.youtube.com/watch?v=4NCJZYyGNWc
好多飛髮佬係咁
晚吹有講過
之前上網睇 話第一個內射你嘅人
啲dna會跟你一世 希望係假的
又發嗰啲惡夢 嚇到一身汗
沒事兒 夢黎姐
我早兩日都遇到 一時之間唔知點反應
之後就即刻好後悔冇影佢相擺上嚟
我好多年前遇過,喺好迫嘅地鐵,又係下身貼住你,想郁都郁唔到,無論你點避都避唔到,貼住你,我冇岀聲,忍到下站落車,明明未到目的地,驚到唔識處理。
之後有段時間喺嗰個站搭車都會心跳加速。
而最近發生左啲事,諗返起遇到變態佬的經歷都仲係好驚,瞓唔到。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞