其實多唔多女仔俾人強姦/非禮完之後唔敢出聲?

779 回覆
500 Like 26 Dislike
外國咪出過報告大部份畀人強姦既都係普通衣著,ie tshirt 牛仔褲。

同埋保護自己同叫d 男人唔好好似隻畜牲咁強姦係冇衝突
睇pin
你冇錯嘅 係應該做

不過上面有d 人 聽到話叫女仔保護自己就起哂槓,我先咁講。

要清楚明白世界上真係有所謂邪惡嘅人,不能教化咁人人都會識得保護自己更多
剪完果次仲有冇去搵佢剪
梗係無啦。
但有排好怕經過個間野,故意繞路行
而家諗番都覺得自己好傻啊
點樣比人強姦?
你份人智商應該有d 低

第一,保護自己 學武術絕對係其中一個好方法,唔知點解你會覺得好好笑/好出奇咁

第二,而家講緊教育,對於針對潛在性罪犯作用不大,我地冇可能可以未卜先知邊條友係潛在,唯一最有效就係教女仔點樣保護自己

第三,你講親d 咩懲罰機制,全部都係事後補救措施嚟,我想問佢未非禮強姦你可以罰d 咩?定你以為拍緊未年報告,可以預先知條友想非禮人?

教育唔係唔好,但唔該唔好咁天真啦
共產主義原意夠好啦,結果點解失敗呀

咪就係冇諗到人性lo
你真係正宗我所講 聽親叫人保護自己就一味9上頭個d 傻西

仲要屈9 我blame the victim

低級引戰 你慢慢玩
點樣比人強?咩情況
冇坐 因為我報咗警之後過咗幾個月頂唔到啲壓力所以close咗file
一般做法掛
你比人強 點解唔say no / 直接走?
但點解佢會強姦到你
你地一齊係床?你上左佢屋企?
定曖昧緊果d
介唔介意講下會有咩壓力?
有冇check過性病嗰啲正常處唔係好難入?你仲要應該無濕
Sorry當我無問過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞