其實多唔多女仔俾人強姦/非禮完之後唔敢出聲?

779 回覆
500 Like 26 Dislike
唔明有咩咁講中重點,基本上講親強姦、非禮呢類話題有堆人都會勁撚躁(特別女權人士),一見到人講「女仔要保護自己」、「小心D」就話你blame the victim,做咩叫女仔保護自己但唔撚柒教d 男人咪強姦

強姦非禮得人嘅變態佬可以點去教化?

你叫得佢變態就知佢唔係正常人啦,正常教育過嘅人基本上都唔會做呢類行為

咁梗係教d 女仔要保護自己,最終蝕底個個永遠都係女仔唔係其他人
因為如果報警講出嚟就會上新聞,單新聞如果放咗上網,就永遠都會save喺互聯網度,永遠唔會del到,一search就搵到,好似時刻都提醒受害人呢件係無法磨滅嘅事實

希望當佢地願意講嗰陣
佢地身邊嘅人願意信任同保護佢地
你唔係唔啱, 但係終極理想化 唔符合現實lo

與其教人點樣武裝自己保衛家園,倒不如教極權主義者尊重他人嘅自由啦

你聽落去覺唔覺天真咗少少?
我屌你個老母 強姦犯
香港只有department of joke
你講緊咩呀?

幾時有話唔做呀,不如你睇清楚先
有冇男比女強姦?
屌啦 你點發現佢變態呀?

占卜呀? 定佢做完你先發現呀?

而家就係講緊你基本上冇可能阻止到某個變態終於忍唔住第一次落手,但你可以教定所有女仔點樣保護自己多d呀

佢犯完俾人拉咗先教化係人都知啦,但彌補到受害者一世嘅傷痛?

醒撚目
仲有冇去搵佢剪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞