其實多唔多女仔俾人強姦/非禮完之後唔敢出聲?

779 回覆
500 Like 26 Dislike
係 你明我意思
小姐
其實實質上你同意左我
唔好抽其中一個例子黎打我論點

財不可露眼既引伸意思係指唔好令自己身置險境
大致廣義上
財不可露眼(露錢)= 唔好咁性感 (露肉)
細路仔唔好開門比陌生人 = 女仔唔好亂上人屋企

你可以話
小朋友開門唔代表比你打劫
露幾百萬現金唔代表比你搶

但點解唔避免?
你駁到既話咁你以後咁樣教你個仔
情緒問題應該又未到
emotionless
呢到傾夠啦
好的接觸=靚仔/有錢仔touch
壞的接觸=連登仔touch
有用,建議報警班仆街做得一次就有第二次,有放過佢可能你下次再受害或者其他女仔受害

咁你拎一百萬現金 凌晨三點行深水埗
比人搶左
有冇少少你可以避免事件發生既責任?
問多個
咁你著三點色 去印度旅行
去到當地比人姦左

你覺得你有冇少少責任?
你做咩改左名
強姦呢啲九成都係男女共處一室或者飲醉俾人執,李蛇呢句其實係啱
非禮真係咁common
咁都係睇個程度問題姐。
如果着到暴露又去人屋企又飲酒又多身體接觸,比人姦左,姦時就話好驚唔識反抗。完事後就話100%係男方嘅責任,女方一d 錯都無就真係有d 問題。
但如果係着得密實行條多人嘅街,但都唔知點解對方都有計可以捉到黎姦,咁就係男方責任。
二人獨處無問題,但要預左有哩個風險係到,唔係話識得耐就無風險。最簡單買個防狼器,一㩒就勁大聲響。
有次係搭巴士一早6點幾就上車
上層無乜人又早 就瞓咗
中間feel到有個人坐咗我隔離貼住我隻手 ((真係好眼瞓所以無理到
之後就feel到有啲嘢撩緊我個波邊
即刻醒咗 看到條友用手踭擋住另一隻手想落手摸
佢即時縮返隻手 我都驚到唔知點早好 (條友好大隻
之後等自己冷靜啲 即刻衝落車
女方係有責任去保護自己
呢樣我同意
但係責任還責任

當你問到點解咁多女仔唔敢出聲
呢個其實就係其中一個原因
因為好多女仔就係覺得自己都有責任
自己唔係一個perfect victim
如果講出黎,身邊啲人只會話佢不知廉恥
點解明知有危險都要上男仔屋企飲野
咁變相寧願唔講
因為自己心裡面都覺得有理虧
佢會好怕警察或者身邊人覺得佢asking for it
「其實你上男仔屋企飲酒,根本就係想同佢做啦,下嘛?」
所以變相好多強姦非禮嘅案件,女仔都寧願唔報警

但錢銀個case唔同
你夜媽媽拎住大筆錢俾人偷左
你都一定會去報警
雖然都會有身邊人笑9你
但起碼冇人會講啲難聽說話猜疑你:
「其實你夜媽媽拎咁多錢,本來就係想俾人偷啦下嘛?」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞