其實多唔多女仔俾人強姦/非禮完之後唔敢出聲?

779 回覆
500 Like 26 Dislike
仆街啦你去死啦
多 識過啲女 都唔少
屌你老母成日翻屋企都俾女睥 明明冇做d咩
搭地鐵又係,係咁時不時拎轉頭望住我

有時搭完巴士翻屋企,D女又係咁奇奇怪怪咁時不時望

其實真係好討厭,可唔可以停止呢種行為

CU好撚多
報左警
我諗7,8成女仔,細個個陣都試個被人非禮,尤係係交通工具上面。

我成世人被人非禮過3次。

一次 係salon剪頭髮,條仆街專登將我d頭髮撥係前面,然後係我胸前剪,隻手不停hi黎hi去

一次係巴士,有條仆街趁我訓左,係後面hi
我波邊

仲有一次係地鐵,嚴格黎講係性騷擾。條仆街故意壁咚我,同埋係我耳仔吹氣。

而家講講下,都有d想喊
估唔到香港咁多痴漢
尤其係黨鐵裡面西裝友!!

成日趁繁忙時間逼而落手

而家人大左,識保護自己。會攬實個袋,同埋會差開隻手
咁講真 危險唔危險自己衡量 大家都成年人
就算用法律都只可以係事發後制裁施暴者
對於女性其實無任何實則保護
就算個個好似你咁口誅施暴者都唔會有幫助
學你話齋 係人嘅問題 即使男女都有可能被侵犯
但相同情況下 你覺得男性定女性更加能夠保護到自己
正常女性係力氣同體形上都好難及一個男性
更何況係飲醉酒亂咗性嘅人
你講嘅嘢固然無錯
施暴者先係最應該受罰
但正常女性係無足夠能力保護自己嘅前提下
自己都要有相應風險評估
唔好等事情發生先後悔
想知道比人老強係點
入左去會點
你試下咪知
試過比女人摸patpat唔敢出聲,可能因為多人,佢唔小心,果陣好驚,下一個站就落左車
你點解會同男既共處一房
做野
做咩野
工作啊
工作比人強姦我不如幫你報警
我都係 未遇到之前以為自己會好勇敢大大聲叫非禮
點知真係遇到個陣 個腦空白到個個人走左都未驚完
依家就係同你講防人之心不可無,知人口面不知心,你避免同對方獨處一室,唔俾機會對方埋手,咁就算對方係潛在性罪犯都冇機會落手。事後無論點追究都已經對女性造成傷害,最好一定係提高警覺防止事情發生,女仔唔保護好自己,邊個幫到你?
係啊好慘不過報警有用咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞