24/7 Fitness係未真係咁好賺? 而家擴充到成30間分店

946 回覆
358 Like 13 Dislike
正到仆街
仲要長期無乜人
又有鬼佬𥄫
做完下面就係老蘭 雖然關我撚事
康文有冇大隻佬
果班人舉啞鈴都舉到好大隻
最近都開咗唔少bar 好幾間都唔錯
最衰呢樣,有時遲左,到唔知做好定
等下一個鍾
自己死去睇吓一部器械/自由重量嘅器材幾多錢先啦

淨係識喺度鳩噏

抵你一世做井底之蛙
其實所謂嘅街頭健身,並唔適合新手

一下引體上升都做唔到你叫佢點入手

亂咁嚟反而容易傷
個個要求唔同啫
通常我會建議新手去康文
有D康文LV同私人GYM有得揮 例如單車館個間
但我基本上都唔會叫人去做P記
鬼妹呢
冇人sell你已經贏哂
之前做完見到個ABC係度同個鬼佬玩法式濕吻
又見過煎PAN係度拍狗隻戲
想加入3P
佢收嘅價錢同佢提供嘅服務/設施係直接嘅關係

你用唔用到係另一回事

你想抵玩嘅咪自己落公園唔使錢㗎,不過我又驚你唔識練
其實24/7 間間都係健身界啲師兄夾錢開一間 有啲師兄有家底就自己開一間就佢話哂事 其實健身界好撚細 差唔多個個玩比賽嘅師兄都會有common friend 要搵人夾真係唔難 個個做教練做返幾年其實都搵搵埋埋好多錢

其實香港越開越多依啲gym係好事, 一嚟分散人流,二嚟好似台灣咁promote 做gym風氣 不過亦都有個好大嘅弊病就係有一堆新手因為唔想俾人sell 所以一窩蜂湧哂去依啲冇教練嘅場,搞到間間都好似新手場咁樣 新手唔係問題 但係唔識得香港地健身室基本禮儀係問題 最基本一個人用一部機或者一張凳就學識禮讓 唔好人地問到你 你拒絕之後繼續坐喺度玩電話玩三分鐘 其實反而同人share係一個好好嘅機會可以請教下師兄點樣進步 偷下師學下野

雖然越開越多,但真係個場好撚迫 24/7石門嗰間已經算係好大 但係都成日好旺場 作為一個gym撚就唔係幾想去呢啲地方操 希望越開越多依啲gym 分散人流最緊要 同埋每間gym可以教育下新member基本禮讓
我朝早7 點去,無人sell
都唔係架 當佢一個場10萬租 租1個場要3個月按金
咁佢地剩係按金3*10*30(分店數目)=900萬
正評 不解釋

要禮讓
俾你計埋水電同清潔每個月1500萬
你將個會員數*498咪知係咪燒緊錢
以我既會員NO至少都有3萬幾4萬個MEMBER
大肚腩果班
話佢肥又起哂鋼
落樓行幾K死都唔肯
好多好基礎既野可以做好先去train
掌上壓,跑步,心蹲,etc...

咩都唔準備好
比錢又係做季侯鳥
會所機又少 啞鈴又少磅數

利申pure, 以前初學會所做
佢位置係幾就腳既 不過真係偏細
有d club連cable lat pulldown/ seated row都冇
咁真係去康文好過
俾貴多幾舊都要輪街症咁傻閪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞