24/7 Fitness係未真係咁好賺? 而家擴充到成30間分店

946 回覆
358 Like 13 Dislike
呢個真,好多用唔到
可能係d有錢仔搞,狂開分店谷高收入增長,作個靚故引基金投資
一星期做唔多個8個鐘街頭健身啦
港灣道果個拍得上私人尖不過係政府野多廢老
收晒加盟商錢,市場飽和就走佬
我講下點解多左人JOIN GO24同24/7
最原因簡單, 就係唔駛預繳
自2016 CALIFORNIA執左, 大家對預繳一向都係膽搏膽
簽得耐價錢可以平過康文, 講緊3年以上, 但風險就係間鋪執左就乜都冇
加上今年武肺D人對預繳已經冇曬信心
第二波疫情PHYSICAL仲企硬唔回水唔續會籍
(係今次第三波見唔對路先跪低延長會籍)
相反GO24同24/7疫情期間pro rata每日同你計錢
相對地佢地收費貴, 如24/7係$498一個月 (12個月PLAN, 簽左每月俾)
然後收費就引伸到另一樣野CASH FLOW
表面上PHYSICAL一次收人一萬幾千, 但收左你錢就神仙
SERVICE唔做好之餘場內PT仲HARD SELL你, 影響做GYM體驗
而預繳後有咩事佢唔賠俾你都冇野可以做, 最多咪完左約轉會囉
而月費式收費較貴既GYM質素好D, 久而久之做有口埤就健康既CASH FLOW
唔好用你樓下會所同人地比, 唔個個有會所, 同埋人地幾廿間分店

最後一樣野就係人地妯細地都叫有獨立浴室
PHYSICAL果D浴室真係"大基地", 成日有人扮唔覺意拉開你個浴廉
500蚊都叫貴,人地pure嗰啲成千蚊一樣大把人去
我第一間估康文月票90蚊 仲係學生
之後做FF 648
去到而家先做247到而家
500係gym黎講叫價錢適中又隔到啲廢中廢老
Pure成千蚊一個月叫咩
仲要總公司係一次過收加盟費

之後走佬,啲客都係追加盟商
唔好去 多人到爆
果間多靚仔
靚女有時都好多
我就係附近返工
雖然冇大機
我去話最舒服最大係坑口
分咗兩個area咁
認真
佢特許經營即係唔同老細
但啲會員又可以任去分店
咁啲老細之間點拆數
Pure仲要成千蚊淨係去得一間
話5舊水貴應該係無做開運動個班人又或者康文啲fd黎
500 幾好,少人同多機,時間彈性…有時想番工前操更加正
去康文又煩又逼又多師奶 比多三舊水令自己玩得舒服d
天水圍個間多唔多人?
包無限瑜伽
唔係個價錢唔合理 都係地產霸權姐

根本新手/中程度既
有心係屋企買Dumbbell都可以操到勁多野

真係操Muscle既,要接近日日去/隔日先叫抵屌
除非係正樓下 咁就堅抵
利申會員 去過好多間做 冇俾人sell過 d人都好自律
有咩咁唔合理
除咗physical 間間都至少呢個價
貴佢成倍嘅Pure one club都仲要好L多人
要怪就怪香港地產霸權
老細係遵理高層
淺黃
你唔撚聽人講野姐
498逐個月過數佢執左我最多咪蝕一個月錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞