GOPro Hero 9

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
香港係無zip code,但可以入0000
基本上所有online shop要你入zip code
都係入0000就得
你入0000 check到? 我出極都係"Sorry but the order status is unavailable for now, please retry in a moment."
我尋日落單,應該係真係未撚開始送
fb有人話會收到UPS sms,唯有等
有冇巴絲,測試過hero 9 低光hypersmooth?
隨手search,EIS就唔好有咩期望了
https://youtu.be/BUbVvzXYCm4?t=681
媽呀!我收到email話shipped喇 ,有ups track no鳥
雙電仲未有得訂 有冇話幾時有?
咁即係我至少要等多3日先會收到消息
gopro9? 有得訂呀
同埋個個係雙電charger + 一粒電
我鳩估係兩個工作日ship,星期六日佢地d CS都唔開工
我台9 仔+ media mod + Dual batt charger 終於到手…
我都無諗過咁早賣走8 仔上9 仔,唔係佢減得咁勁,真係無諗過,原本都係諗住感恩節減下價先會出手…
So far 9 仔的進步/缺點都好突出…

一夜少少低光室內noise level 真係就咁係個lcd 仔都見到…
但我相信日光下9 仔會不錯的…

我都認為8 仔值得keep ,雙機流最好…日用9 仔,晚上低光8 仔…
不過,玩多一年,下年summer 都係要放左9 仔,等換完全體10仔…
我係只係收過張paypal 單就無再gopro 單、tracing code 到手…
追左幾日先搵到fourm 問admin 羅到個tracing code ,有code 後,10mins 就收到ups 電話收貨XD
清想問下:

GoPro 直接 Live Stream上YouTube,有無4K?
USB-C駁PC做Webcam,有無4K?
用media mod駁HDMI出Live Preview,有無4K?

GoPro 9 開左hypersmooth都咁振既?
如果真心為左個display mod ,真系賣走7/8 ,換9 著數d …
用9 直接就有前lcd …
用左8仔一年
覺得都唔錯 淨係hand過1次機
2粒電都夠洗(有外置叉)
發熱又唔係好覺有
因為我平時出去拍一陣就熄一陣 極少機會長開
但都無錢升9 見到配件又要另外再買就無癮
平時都淨係拍1080就算
反正d片都無乜人睇

夜晚唔敢拍 覺得畫質唔掂(可能我唔識調較)
首先你要了解hypersmooth(EIS)係點運作,佢係利用gyroscope再張每一格剪栽,扭正去做一個穩定既效果

夜晚低光所以每一格都係慢快門影出黎,即係好似你夜晚影相會易手震咁,咁多格都係鬆郁朦所以gen條片出黎就震震下咁

而係粒sensor尺寸不變既情況下塞更多既pixel落去,震既情況亦都更明顯,所以你見到9係震過8
新界JJ 表示仲未收到
高手!

仲諗住今次可以完全唔使用gimbal,睇黎夜晚都係唔得。
有冇人反而會買gopro max?
e 係喎 今日晏晝睇話冇貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞