GOPro Hero 9

1001 回覆
9 Like 3 Dislike

而家go pro 9唔可以usb c轉3.5mm駁外置咪
要等12月新firmware "fix"
我第一次接觸 姐係話買左都駁唔到落go pro9?
等佢出firmware先買
用media mod 可以
rodo係要插3.5mm頭,而gopro 9係冇3.5mm既,只可以用usb c 轉3.5mm轉接頭。你亦都可以買mediamod,上面有3.5mm,但mediamod本身已經有個咪

咁係上一個firmware就可以用轉接頭既,但而家最新既firmware就cut左,gopro話咁有bug喎 ,會係12月既新firmware加返

詳情可以睇呢度
https://youtu.be/xrCbMKAKM14
我成日覺得插係個機既指向喇叭 始終都係敵不過風噪
所以先諗住買RODE Wireless Go
同埋巴打有無咩最大路最多人用既剪片software 介紹
我用MacBook
Media Mod 係指向咪 同 Rode 無線咪
效果差好遠好遠
Media mod既用處我覺得就係接駁無線咪又有熱靴
駁外置電長拍野,同直出HDMI

Gopro 原廠3.5 接駁都賣三百幾
仲要搵個殼再放佢個接駁頭
Media mod 折完先賣4百幾抵玩

Media Mod + rode wireless go 幾好
不過只限一對一
Gopro9 套裝價$2322 加 $378 1yr subscription , 太吸引所以啱啱敗咗
買左rode wireless go
用緊GoPro hero 9
有無人可以教我點用

係咪要接收器插線落部GoPro到 定可以無線連接
你有無睇人回覆架
想請教下 係官網買dual battery charger佢話唔送香港 可以點樣解決呢個問題
Sorry 明白了
姐係要買多舊Media Mod
另外想問 咩叫熱靴
搵人買機搭單
你再睇一次啦好嗎
尤其係我上面post條片
應該改名 一日最小屌9次(俾人)
而家go pro 9唔可以usb c轉3.5mm駁外置咪
要等12月新firmware "fix"

咁唔係要買media mod先駁到隻rode wireless go 咩
條片講更新左就唔可以用線 一定要模組
但我唔明咩叫模組
大陸機唔平得幾多
真係好平果堆=垃圾
你唔係講insta同osmo action下嘛?
有個問題
Superview vs max lens mod linear
邊個wide d?
呢幾日有更新3.5既firmware, 到時可以用接駁線 ,呢條3百幾。第2方法係買media mode. 折左四百幾,
模組就係media mod
熱靴即係相機上面固定閃光燈個位
但而家好多既設計上都可以安裝於熱靴。
例如你買既rode 個夾位就可以固定係上面。
唔明再問
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞