全盛時期周杰倫算唔算華語樂壇最撚囂最撚臭串既人?

422 回覆
560 Like 13 Dislike
最近嗰張好似連專輯獎入圍都做唔到
得個歌手同製作人有入圍
林強係台語嗰位喎。。。
林俊傑除咗唱功點會有入覺得勁過姐撚
Sor搞錯左
你地次次都嘈笑死我

自己睇吓金曲獎入圍要求啦
鬼唔知防彈美國有人識咩
但有冇中文歌啊?
Skr就算數啦
得Rap叫做出名但又唔係出色,成個人純粹靠以前exo積落去嘅fans先高知名度
但佢其實真係一個唔會認輸既人
例如佢10年演唱會唱不能說的秘密比桂綸鎂聽
唱到"要我 怎麼撿" 破左音
但13年之後既台北場 真音上到
就算係回回地塘佢都交到貨比fans
當年仲要有10年都未唱過live既一路向北
有幾場live 仲要係原key
所以先有咁多人會將13年可以同04,07 比

之後我極度懷疑佢因為開好撚多場
演唱會去到地表之後唱爛聲
19年嘉年華已經叫有d 回春
蕭生打手好似成日屌金曲獎垃圾
上年金曲獎直播po話華晨宇連金曲獎提名都冇
所以金曲獎係wfc,跟住俾人狂屌
張敬軒?
有無諗過全盛時期既謝霆鋒
搶記者相機掉到成條街都係班狗仔隊既相機碎
做活動受訪問直接串鳩人叫人講活動野就講返活動既野
因為有同侯佩岑嘅經歷, 先成就到之後嘅昆凌
唔怪知 佢比人寫到咁撚臭 搞到香港勁撚多人憎佢
原來佢係唱緊呢啲詞冇歌詞真係唔知佢唱緊咩
佢啲rap就咁聽佢哼都已經覺得好聽
認真答,係周杰倫對於由佢自己中學時期對自己的探討
要配合返MV睇

懶得打好長,我覺得比較似樣既解釋
(殘體大陸網)
https://www.jianshu.com/p/051e46891069
周杰倫會對行外人好串
但對後輩、圈內音樂人都好尊重
雖然回哂塘
記得佢講過唔鍾意華語聽眾哈韓哈日,華語歌手應該團結起黎對抗外文歌
https://kknews.cc/entertainment/mmvbo8z.html
有冇第二個歌手夠膽咁樣對單春
除左侯佩岑 無條女係正
哎喲 不錯喔
昆凌都唔正?
但係拍埋侯主播就無得比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞