全盛時期周杰倫算唔算華語樂壇最撚囂最撚臭串既人?

422 回覆
560 Like 13 Dislike
同意
我見過嘅唯一一個歌手
由實力派變咗做偶像派
回哂塘
去睇過佢演唱會,
結果係睇佢帶佢班fd出黎賣廣告,
同埋曬命自己好多靚車
唱到一舊屎咁。
其實佢係串得起既
30歲前青春比晒音樂
全部佳作 千變萬化既曲風
而家作曲唔係差既,比起以前既神作就無得比啦
btw, 我自己覺得要睇下邊個編曲重要d

結左婚,一個男人成家立室生埋仔,放多d 時間係私人生活都唔過份姐
然後佢又要養咁撚多人(跟開佢個d 二打六)
勁撚有義氣對朋友
真係大佬嚟,真係串得起我覺得佢

講演唱會
地表最強真係垃圾演唱會
反而2019 嘉年華有返少少水準
04 07 就係生涯頂點啦
10 有少少回塘
13 就開始勁有自信,唱功變厚實,共鳴勁左
只係結左婚之後就睇得出回晒塘
咁全亞洲黎講有邊個勁得過姐撚
eason三次金曲歌王 兩次係贏學友都完全唔失禮啦下話
李宗盛都話唱歌好聽黎講學友個代之後就係eason
威廉古堡好j到
樓主唔講唔知
笑死我

https://youtu.be/PnfK2T9F9qE?t=197
藝術家係咁架啦
都唔知幾時歌手/名人要睇人品
乜野公眾人物嗰啲晒鳩氣
睇下啲rapper下下diss人啦 完全唔明做藝人有返啲性格有咩問題
笑左 當年我都有睇 嘩左出聲 咁樣講野既
咁都唔係串?
咁佢的確係改變左成個華語樂壇嘅
起碼d鬼佬都識佢
全球歌曲下載量繼MJ同Lady Gaga之後就係佢
13年係唔係魔天倫1?
點解要嬲
王菲?
呢樣真......可以證明嘅點就係佢唔會去串佢嘅競爭對手或者欣賞嘅唱作歌手

通常佢屌柒嗰d人都係搞佢屋企人或者朋友嗰d(例如之前嘅女朋友
個人preference:
范特西>葉惠美>八度空間>Jay>七里香>十一月的蕭邦>依然范特西
其他是但
強如姐撚都要奶共,不過佢一直都係大中華膠
真係難排
阿爾發時期既佢
一隻碟入面首首都係主打level
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞