全盛時期周杰倫算唔算華語樂壇最撚囂最撚臭串既人?

422 回覆
560 Like 13 Dislike
人地係有料啊 吹咩
當年聽頭兩隻直情係驚為天人,跟住之後越嚟越差,話時話都成十年無聽過佢啲新歌
真 , 周杰倫個唱腔咬字好un耳,我從來無鐘意過佢
但eason 我係以前幾鐘意,紅館都睇過,但自從佢上神台開始hea 唱 ,串人,我就無再聽佢
無錯,真係令人反感, 當年幾多年輕歌手以佢為榜樣
越紅越應該保持humble
侯咪一樣英文勁,人地外國讀書番黎
唔明點解一定要一捧一踩唔俾人本身性格係咁,加上講錯野又俾記者講
又唔好講到咁,覺得佢地timing 岩最重要多d
呢個真係唔知喎
原來係因為咁而分手架
其實我鐘意主播多過佢依家老婆架
勁撚
根本就係d 初中傻鳩level
咁Jolin 點睇
王菲認為金曲獎節目時間太長了
https://youtu.be/a3XjS7z_xn0
我比較奄尖
頭兩隻之後都已經唔太得
Btw
論音樂
我覺得佢嘅前輩林強比佢強得多
x2 果時fans好似一面倒唔係好支持,不過果時2個都係上梗高峰期,我諗如果jay成熟d處理就會行得耐。2個散左後,都好似轉左個人咁 同埋都係好驚俾人or傳媒誤解。
串,有自信
唔係臭串
頂盡係2010年前都可以接受嘅 2010後個啲 完全只可以叫係原地踏步甚至退步但時代其實不斷進步 佢啲歌愈嚟愈差 依家金曲獎佢仲入到圍已經好彩啦 有大把有才華更出色嘅人已經超越咗佢
串到自己拍mv都只係行路 跑步

以前鄺盛幫佢拍既mv幾好J
白色裙個個係咪jolin
我覺得佢兩張碟之後開始知道市場要咩
慢慢平衡商業化同音樂
阿爾發年代已經係最大資源支持都咁樣
我很忙時期仲要自己開公司自負盈虧
直頭大幅提高情歌數量,跟市場口味出歌
仲有03年打後佢都已經唔似以前可以一年坐足365日去整音樂
成堆副業,仲要拍電影呢啲極食體力嘢
所以專輯音樂性下降完全唔出奇
個人認為
頭兩隻+ 11月的蕭邦+我很忙
其他碟都係個別歌曲好聽
咪玩啦
前面中文都唔知識唔識講
報西到名咩
後面個skr完全唔撚入流
剩低嘅就係唱功見稱
但只睇唱功嘅話張雨生當年橫掃歌手獎幾屆啦
但我唔認為林俊傑好過周杰倫,林俊傑嘅歌好快就聽厭,應該話係佢把聲好易聽厭,太油

利申,陶喆歌迷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞