元朗上車盤7

959 回覆
9 Like 39 Dislike
yoho不解釋
等屯馬線開通又升過
如果返IFC? 地鐵咪要加返8分鐘
知唔知遲下有北港島線, 唔使轉車去到北角都得
再講沙中線開晒後, 可以唔使轉車直到鑽石山, 雖然都耐但起碼好過美孚轉太子又轉
西鐵直落紅磡再直上返鑽石山再打橫去觀塘,其實應該都過1粒鐘
真定假呀
兩個盤去個站唔差好遠
大約9個字得掛
咁都唔差好遠
咁你去元朗凱旋門啦
650萬樓下 半新樓有咩好選擇
睇過溱柏同世宙 譽88
朗屏去元朗站左三分鐘啦 計落咪差唔多
你未住過出面市區
就梗係覺得一定交通好好?

我過來人話你知, 唔好得幾多
有啲隔涉地方更加係差過元朗
都係嗰句: 元朗交通比上不足比下有餘
起碼線路齊, 多特快線, 班次都密, 又有鐵路巴士可選擇
盲點大家都知, 去九東麻煩, 已經原同場合討論左好多
但唔好以為九東係淨係元朗先耐, 我話你知, 全世界繁時返九東都麻Q煩依個, 係九東規劃失敗嘅問題
凱旋門不了 未聽人讚過
NR928 雞地上 都多班次
怕企可以搭
我之前住過天后 北角同將軍澳 去東九快到仆街喎
不過算啦 拗黎都晒氣
不如講返樓
我最近想買
沙中線開晒後, 可以唔使轉車直到鑽石山
可能時間差唔多, 起碼好過而家左轉右轉

提一提, 非繁時間搭268C係快過地鐵去九東
你用呢啲區咁近冇得講
但天后 北角同將軍澳 返機場呢
條友假膠玩野
尚豪啦
除非方便第一就世宙
有咩綜合優勢?
地理上 兩個都冇蓋, 世宙近少少羸個馬鼻
不過尚豪行到去元朗站同形點搭車行街都方便
世宙可以行去大馬路搭海量巴士

尚豪景觀開揚好多, 四面都矮樓, 靜

未來東頭區發展 尚豪受惠大啲, 世宙點都改變唔到樓下雜嘅問題, 尚豪附近由工業區轉商住區, 環境改變大

樓宇質素 SHK靚啲, 世宙過多幾年就可能仲殘過尚豪
另有一點係世宙太開放係人都入得
對面馬路黃賭毒咩都齊。疫情前成日半夜有啲醉酒佬 南亞係樓下鳩叫你都煩
其次就長實樓一向唔睇好

好處就係方便配套齊 樓下又有街市 超市都幾間
yohomidtown 2房 以家 750m有無可能買到
原築點睇?
世宙方便好多
我自己住元朗 都唔覺交通有幾好 你對比四小龍 點都係耐好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞