元朗上車盤7

959 回覆
9 Like 39 Dislike
有一田真係好方便
我要收工觀塘買完返粉嶺
想要aeon
Molamola又話升到800
雖然佢出門口乜都冇得買
其實佢5-10分鐘就去到元朗廣場
一出門口就巴士輕鐵小巴
搭輕鐵去?
輕鐵,巴士,小巴
任揀😂
食杯面都等三分鍾啦
財不入急門,出年自然升到800萬

以前果代先會鍾意傳統屋苑 愈舊愈好

依加有錢點解唔住新d同grand d

反正都係上蓋盤
除非番工 朋友全部屯元天 如果有得簡一定係買番出面 元朗出九龍番工都好倚賴西鐵
香港有邊度唔依賴鐵? 市區更甚添啦
元朗Yoho叫做鐵路巴士兼得 睇吓個站有咩車先再講啦,仲要尾站直上高速
唔慢架 比你住荃灣塞一塞市區同葵青,元朗車已經出左大欖
唔講其他 佢用四小比 四小地鐵 小巴 巴士都齊
我諗番工應該都係港島九龍 路程又近d
同等價錢 個人唔會簡grand yoho
方便程度 我著重一程過 多車多線路同密
咁元朗喺我眼中更加方便過四小
你諗吓連沙田機場都係一程過半個鐘有找

仲有樓質環境配套贏到開巷
同價錢 真係會揀GY囉
四小留返比好鐘意掛名「九龍市區」嘅人啦...
返太古 我有968X直達你有冇?
出旺角有架神車268X 5個字到mk

比上不足 比下有餘啦
968x 要坐幾耐? 四小去mk講緊10分鐘
去機場25 分鐘 掛名九龍市區唔係無道理
而兩架都吹奏
復工之後968x yoho上都要企咁滯
如果生活圈係九龍/港島東 無可否認住返九龍一定係方便好多

呢樣野打開地圖一睇已經唔洗拗

但講緊一樣既預算,九龍樓買到既樓質素就有分別,新舊程度,尺數

住舊樓果d更加唔洗講

的確人人諗法唔同,但市場都反映左愈黎愈多人唔係用以前果套黎諗野
點睇翠韻華庭?
咪就係我搭多兩個字 但唔需要轉車 又有蓋
換來好靚嘅樓同居住環境,抵啦

元朗Yoho又唔係咁入,住開大西北就知佢交通 一啲都唔似大西北
搭地鐵都係企㗎啦...
問題係形點上車 企少幾個字 ,已經好唔同
有得坐係bonus 冇咪同西鐵一樣
講到個個買樓都好似係一定要返港九 仲要返9點
然後禮拜六日放假就唔駛出去玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞