元朗上車盤7

959 回覆
9 Like 39 Dislike
你要location 得yoho同3寶揀
要等到生活圈好D先有出頭天
落狗屎俾多球幾兩球既價值就在此
YT 則王重上700
元朗
Yoho Town
1期6座高層D室
售: $703 萬
432呎
$16,273.1/呎
映御 VS 尚豪 點睇?
尚豪近少少西鐵同安樂路
映御遠D,但相對靜D同向河果邊無高樓
映御前面幾塊地(山貝河止)等梗起樓wor,
不過限高6層, 同埋發展最少要10年8年
高層點同
廢事同班非元朗人/住喺元朗偏遠地方/元朗(西)嘅人繼續嘈
佢地跟本盲目左 接受唔到新事物/事實

總之要講嘅我都講左
有自稱住元朗(綿繡個邊) 質疑元朗形點去IFC半個鍾, 快過揸車好出奇
我已經知道唔使同佢地嘈落去, 佢真係唔識架
咪以為揸車一家快啦屌你 元朗坐UBER去TST真係唔夠西鐵快
特別係而家咁多仆街車手, 唔撞車都慢駛啦

半粒鐘都講到明係車程, 唔明有咩好嘈 半小時 45分鐘
呢度啲AA太低質, 仲有好多非元朗人嘅隔離區人, 好怕我講事實影響佢層樓價值, 荃灣四小AA就怕搶走佢啲客, 又或者朗屏AA怕朗城出唔到貨
我都懶理, 總之由呢個元朗post自生自滅
市場眼光雪亮
元朗站上MT平台5-6分鐘連埋等lift 再行到大廈大堂6-7分鐘
元朗站去到yoho閘口5-6分鐘直行冇lift 行到大廈大堂(1,2,8,9座) 6-7分鐘(5,6座) 7-8分鐘
賤種風之森Alpha 再現
淨係識人身攻擊挑人機嘅賤種垃圾 毫無content
住慣大西北嘅都慣咗d交通係點
都無乜好嘈
唯獨最難接受,就係元朗夜晚
條街真係好撚多曱甴
中原地產元朗副區域營業經理王勤學表示,樓市重拾動力,元朗區二手交投步伐逐步回復正常,本月累錄約115宗二手成交,800萬元以內的物業承接力較強。

王勤學表示,溱柏本月錄得9宗成交,包括6座低層F室,實用面積457平方呎,一房間隔,叫價540萬元,經議價後,減至538萬元成交,平均實用呎價11,772元。原業主於2016年12月以413萬元買入單位,持貨近4年轉售,帳面獲利125萬元,單位升值約30%。

另外,屋苑6座中層C室,實用面積598平方呎,兩房套房連儲物房間隔,叫價718萬元,減價26萬元,以692萬元沽出,平均實用呎價11,572元。原業主於2017年6月以540萬元買入單位,持貨3年,帳面獲利152萬元或28%。
MIDTOWN吊打峻瀅?
又新鴻基又大商場又係正上蓋
的確係 市容有待改善
太多濕鳩生果鋪擺到出晒界
更係yoho
30分鐘到ifc
峻瀅30分鐘都唔知到油塘未
認真想問
我都真係日日大概30分鐘到
由元朗站返到ifc
好想知你嘲笑個位係邊
講事實姐
Mtr個app都畀個reference 話係31分鐘到香港站
咁唔係30分鐘到ifc係咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞