元朗上車盤7

959 回覆
9 Like 39 Dislike
968x 同乜野比搭多兩個字?

四小會好殘咩
我話平均咁多條路線啫
唔使喺度捉我字失引罵戰
無人想引罵戰 但巴打避重就輕咁講就

正常番工我諗大部分人都係果個時間 同埋番九龍港島啦
返鰂魚涌太古你點搭 當你四小
我當荃灣930x 都要10個字以上 仲要轉車
968X 8-10個字直達 行繞道
地鐵去太古35 分鐘
我係話 四小附近環境多工廠、貨倉批發市場
樓下個商場得罪講句真係普普通通,你可以話都足夠應付日常生活,但就唔會特登行,同埋會吸引到外區人去囉 舉個例 我睇Yoho 戲院有IMAX, 聲靚畫面正,但四小樓下頂多得個D2 place. 好喇講行街買衫,yoho mall都夠行嘅,基本上咩大路牌子都有
okok sor
其實計地鐵都算均爭
好喇咁我舉多個例:
返中環,元朗30分鐘 四小20分鐘
返尖沙咀,元朗22分鐘 四小15分鐘
以上都係app時間,實際情況會快多一兩分鐘
我鐘意理性討論
唔使sor

30定38啊
仲有無論美孚轉,南昌轉定尖東轉都要加最少五分鐘路程
唔好咁取巧好啊30分鐘去中環真定假
元朗返將軍澳
睇下上面點吹奏先
我之前就係成日咁樣來回 搭到懷疑人生
如果元朗層樓係買左
放租出黎再係將軍澳租好過
唔係真係揸車都搞唔掂
條友都唔撚知係咪住元朗定假膠
我住元朗三十年 未聽過任何一個人話交通好
朝早返工時間啲巴士係大馬路例排塞半個鐘
係呀 yoho係尾站 上到嘅話

鐵就正常囉 出市面都起碼9個字
我返觀塘都唔夠膽睇元朗, 仲要再入啲,巴定鐵都係死路一條
Btw 尚豪庭vs 世宙
大家覺得邊邊好啲?
屯公老龍。。 兩大boss
打錯
根本啲office 不外乎 中上環 九龍灣 太古 尖沙咀
除左尖沙咀快少少 其他都係耐
元朗本質係 同一價錢住新啲住大啲 交通遠左
有咩好吹奏
老龍一星期起碼塞兩三日 搭鐵好過
世宙方便好多
2房800萬 3房1000萬不是夢
住得係元朗就有去邊都一個鐘嘅心態
上上落落上唔到車啱啱走左架車全部都係時間
夜晚八點半係灣仔上968都九點半先到yoho
中環搭鐵返黎又要中環行去香港站,南昌又行返對面轉
住元朗係返尖東/中港城/九龍站果啲可以拍得住住市區之外其他地方都係轉黎轉去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞