Pokemon GO (41) PVP 第3賽季

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
請問幾多WIN 先上到RANK 9 ?
我見條BAR 好長
同埋係咪RANK 9 先有分數?
additional 100 wins
1日12勝既話,出2500果日就上到r9
今日捉左隻暗影天蠍, 睇黎淨化完可以升黎做FLYING CUP既safe switch
一日12 win 都好難 🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️
除非用glass hole 😂
Grass hole 個名邊個諗出嚟
但係堅正
又快又唔使點用腦
本身仲諗緊天蠍2技要咩
見你呢句就諗到
JRskatr
8 小時前
GBL is 90% unplayable right now... I would advise staying away.

youtuber 都玩唔到
n 記幾時整
1. lag 到on 9, 係咁weak connection, fast move miss
有時kick kick 下突然一堆fast move, 變左over farm, win cmp 果邊有著數,
如果係charm 飛刀果D對家可能無啦啦死埋
當然最on9 有時直頭係會企係到做沙包

2. switch delay
切擋難到pk

3. 開技果刻要小心比人偷到fast move
大動作果D 唔好係佢動作就完果陣開, 唔係會比佢偷到
double charge move 第1次開完有時都會比人偷
都係唔鬼明佢ge原理

好過無,天蠍王招流沙太廢
grass hole 係講緊邊隻
我已經當左而家係冇switch 切擋呢招
以前好順果期切擋好好玩 而家一係冇反應 一係就遲兩三秒先換

大動作偷小技又係on9
電蜘蛛mirror 好易被人偷一下
就算有時水兔都會偷到下bubble

Double charge 俾人偷先最on9
飛刀x2, 加隻護城龍
呢d都唔夠g泥偷fast move厲害
lag一lag,卡一卡又一下岩崩
熱帶龍我都未開圖就快用到毛鷹同到人換
唔駛熱帶龍
總之雙飛刀
e.g. shadow 大食花+cherrim 都係
shadow 大食花加acid spray之後下一隻繼續飛刀
Bastiodon + double razor leafer
第一隻一定係Shadow Victreebel, 因為最高攻/死得最快,可以喺switch clock 完之前解決對家/死咗換返Bastiodon 上場farm down
第二隻通常係cherrim / Shadow grotle, 因為出大招比較快方便switch

依team work 係因為一隻razor leafer + 盾已經可以差唔多解決Azumarill + G-stunfisk, 第三隻Pokemon (通常抗草)通常可以俾Bastiodon 解決, shadow victrebel 作用就係draw out 嗰隻anti-grass 然後極速死,等Bastiodon 可以喺佢仲係switch locked時搞掂佢

利申:唔夠糖升Bastiodon
唔掛得尼排咁多飛行頭
grasshole 多數bastidon 行頭
我見既多數大食行頭
好感動
做任做到隻100鐵啞鈴
仲有變種
大食,代歐,護城

大食行頭最常見
電蜘蛛lead打佢都好麻煩
連贏5場,又連輸番5場
仲要lag到咁
r9上水果陣都唔知有幾多分
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞