[實用文] 教您點先可以保障私隱、網絡安全 (簡易版)

1092 回覆
421 Like 23 Dislike
係呀
所以一中毒就收得皮
入所有密碼都會睇到
所以我強烈建議用VirtualBox,隔離唔同apps
佢哋軟硬件都係自家製,但性能都幾差吓
希望會有電話會盡快用Snapdragon 865+, disable 4G internal modem, 俾用家用hardware kill switch開關5G external modem
美帝5G潔淨網絡
暫時去呢度先

[實用文] 教您點先可以保障私隱、網絡安全
https://lihkg.com/thread/2185179/page/1

Ready之後開新post
盡快交貨
噉耐㗎
push
比我估中左
幾肯定被捕手足電話被黑警注入病毒,甚至係硬件裝咗竊聽器

group有內鬼都唔出奇

更大機會係佢哋12人當中有人開咗WhatsApp backup

我諗到幾個可能性:
1. 至少一個人用電話,WhatsApp,Telegram或SMS討論逃亡事宜
2. 曾經被捕,電話被沒收/扣查,警賊裝咗malware/直頭裝咗監聽軟件/硬件,知道佢哋會逃亡,再通知支那拉人封艇,直接送中
3. 至少一個人冇熄location,或者用咗一啲唔可信嘅軟件,或者係前往快艇嘅途中無熄電話,或者冇用Faraday bag
Signal Protocol 以支那嘅能力應該破解唔到

一個鐘後upload文件版
大家幫下眼,edit下
未執完
有冇興趣edit下?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞